Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İki Duayen Başkandan Eceabat’a Destek Sözü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale Milletvekili, Belediye Başkanları ve örgüt başkanlarından oluşan heyet, dün Eceabat Belediye Başkan Adayı Metin Övün ve meclis üyesi adaylarına destek ziyaretinde bulunarak partileri ve adayları için oy istedi.

Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Belediye Başkanı ve CHP Adayı Ülgür Gökhan, Gelibolu Belediye Başkanı ve CHP Adayı M.Mustafa Özacar, İl Başkanı İsmet Güneşhan, İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol ve örgüt yöneticileri, dün CHP Eceabat ilçe binasında CHP’nin genç belediye başkan adayı Metin Övün’e destek sözü verdi.

Eceabat ilçe binasında partili üyeler ve yöneticilerle birlikte düzenlenen toplantının ardından pazarı ve meydandaki esnafları gezen CHP’li heyet, Övün için oy istedi. Çanakkale’nin iki deneyimli belediye başkanına ilçe halkı büyük ilgi gösterirken zaman zaman samimi diyalogların da yaşandığı görüldü. Başkan Gökhan, pazar ziyareti esnasında karşılaştığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile selamlaşarak bir süre sohbet etti. Gelibolu’dan ürün getiren bazı pazarcılar da Başkan Özacar ile sohbet ederken, esnafın da vatandaşın da asıl gündeminin ekonomi olduğu görüldü.

GÖKHAN: “KILIÇDAROĞLU, ECEABAT’I ÖZELLİKLE İSTEDİ”

İlçe Başkanı Gürol Aldıkaçtı’nın takdimi ile ilk konuşmayı İl Başkanı İsmet Güneşhan yaptı. Ardından söz alan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise Eceabat’ı bu dönem almak zorunda olduklarını ifade ederek nedeninin ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun her Genel Seçim’de CHP oylarının tavan yaptığı Eceabat’ın özellikle alınmasını istediğini vurguladı. Gökhan, şöyle devam etti:

“Eceabat’ı alacağız. Bu kez bütünlük içerisinde hareket ediyoruz. Örgütümüz gayet güzel bir dayanışma sergiliyor. İl Genel ve Belediye Meclisi Üyelerimiz çok iyi… Hem adaylık hem örgütün bütünlüğü açısından en iyi durumdayız. Bu sefer de alamazsak hakikaten garip bir durum var demektir. Sosyolojik olarak incelemek gerekir. Genel Seçim’de birinci parti çıkıyoruz, Yerel Seçim’de alamıyoruz.

“ECEABAT – ÇANAKKALE HEP BERABERİZ”

Kadınlarımız canla başla çalışıyor. İnşallah 1 Nisan Günü hepimiz bayram havası içerisinde, beldelerimizde, ilçelerimizde, ilimizde kutlayacağız. Eceabat da yıllar sonra sosyal demokrat belediyeciliğe kavuşmuş olacak. Daha yaşanılası bir yer olacak onda şüphe yok. Çanakkale ile organik bağı var, ayrı olmamız mümkün değil. Eceabat’tan Çanakkale hep beraberiz, iç içeyiz. Dolayısıyla aynı partinin üyeleri de olduğumuz için bizim de dayanışmamız ona göre olacak. Biz de daha fazla destek vereceğiz. Hep ‘iktidar partisinin nimetlerinden faydalanırız’ diyorlar ya, hikaye o… Faydalanılsa şimdiye kadar faydalanılırdı. Çanakkale’de öz kaynaklarımızla, öz varlıklarımız ve öz gelirlerimizle katılımlarımızı yaptık. Niye başardık? Biz israf etmedik, yandaşlara peşkeş çekmedik. Kamu malını kamuya aktardık ve bugüne kadar başardık. Eceabat da aynı böyle olacak. Onun için eğer diyen varsa ‘iktidar partisinin adayına verin de Eceabat şöyle olacak’ diye… Bugüne kadar biz bir şey görmedik. ‘Bir de bize verin de oyunuzu, Çanakkale Belediyesi’nin de desteğiyle Eceabat ne olacak? görürsün’ diyin.”

ÖZACAR: “ECEABAT GERÇEK DEĞERİNİ ORTAYA ÇIKARMALIDIR”

Gökhan’ın ardından misafir belediye Başkanı Özacar da konuşma yaparak Övün’e kazanması halinde istediği tüm yardımı yapacağı sözünü verdi. Gökhan’ın kendisine söyleyecek söz bırakmadığını vurgulayarak sözüne başlayan Özacar, “Eceabat, bizim için de yarımada için de gerçekten çok önemli. Metin kardeşimle de 5 yıldır birlikler düzeyinde birlikte çalışıyoruz. Birlikte çalışmanın da faydalarını gördük. Bizler özellikle genel seçimlerde köylere de gidiyoruz. Yerelde ve genelde çıkan sonuçlara bakıyoruz, anlam veremiyoruz. Ülgür Bey’in dediği gibi bu seçim herhalde bunun cevaplanacağı son seçim olacak. Bir şeye yürekten inanıyoruz, kadının olduğu yerde başarı vardır. Bundan sonra başarısızlık varsa Eceabat’ın erkekleri düşünsün. Eceabat bu ikileme son vermeli ve gerçek değerini ortaya çıkarmalıdır. Ülgür Abi de hazır, ‘ne varsa bende var, yürüyün’ dedi. Artık burada size de yürümek kalıyor.” ifadelerinin ardından Övün’ün başkan olması halinde “bütün dükkan sizin” diyerek kendisinden ne gerekiyorsa temin edeceğinin sözünü verdi. Özacar, ayrıca en büyük projelerinin sevgi, dostluk ve kardeşlik projesi olduğunu ifade etti.

CEYLAN: “ÇANAKKALE’YE BAHAR GELİYOR”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, programlarını keserek Eceabat’a destek veren başkanlara teşekkür ederek sözüne başladı. Ceylan, “İki büyük belediyemizin başkanı Eceabat’a destek sözü verdi. İşte biz böyle büyük ve bize yakışanı yapan bir aileyiz. Onur ve gurur duyuyorum. İktidar şuanda gittikçe kötü sözlemlerini geliştiren bir kampanya yürütüyor. Her gün bizleri terörist ilan ederek her gün pek çok yalanlarla karşımıza çıkarak şuanki algıyı yönetmeye ve ciddi ekonomik krizi gündemden düşürmeye çalışıyorlar. Biliyorlar ki bu ekonomik kriz onların gidişi olacak. Hiçbir şekilde onlarla uğraşmıyoruz. Gidiyoruz insanlara dokunuyoruz, anlatıyoruz, belediyecilik hayallerimizi anlatıyoruz. Daha yaşanılası ilçeler ve beldeler için neler yapacağımızı anlatıyoruz. Görüyoruz ki gerçekten insanlar bize güveniyor.

“PEK ÇOK İLÇEDE ŞAŞIRTICI SONUÇLAR BEKLİYORUZ”

Daha önce bir pazar ziyareti yaptık. Var gücümüzle anlatmaya devam edeceğiz. Biz burada artık bu belediyeyi alacağız. Yalnız burada değil, inanın Çanakkale’ye bahar geliyor. Pek çok ilçede çok şaşırtıcı sonuçlar bekliyoruz. Ancak biz şaşırmayacağız ama bazıları şaşıracak ve koltuklarını kaybedecek. İyi ki varsınız. Böyle olduğumuz sürece bizi kimse yenemez. En iyisini yapacağız.”

İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol da konuşmaların ardından söz alarak unun yağın hazır olduğunu ve CHP’li kadınların birilerinin helvasını karacağını kaydetti.

 

ÖVÜN’DEN EFSANE BAŞKAN ‘APAYDIN’ VURGUSU

Misafirlerini selamlayarak, destekler için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Adayı Metin Övün ise “Meclis üyesi olarak seçildiğimde Cumhuriyet Halk Partisi temsilcisi olarak memleketime hizmet etmeye başladım. Tabi emekledik, yürütece bindik, yürümeye başladık. Şimdi koşmaya başlayacağız ve bunlar sizin sayenizde olacak. Bir kurultay, bir Anafartalar Zaferi kutlaması yaptık. Hep Mustafa Başkanım ve Ülgür Başkanım sayesinde Çanakkale’nin ve Eceabat’ın ne güzel şeyler yaptığını gördük. Sıra geldi belediye seçimlerine… Bir olacağız, beraber olacağız  ve belediyeyi kazanacağız. Kazandıktan sonra da bir az önce belediye başkanlarımızın da ifade ettiği gibi bizler burada en güzel şeyleri Eceabat olarak biz yapacağız. Allah rahmet eylesin, Cahit Apaydın’dan sonra, 25 yıl sonra biz burada iktidara geleceğiz. Bunu da hep birlikte sizlerle beraber yapacağız.” diye konuştu.

Ziyaret, meydanda yapılan pişi ikramı ile sona erdi.

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech