Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Devlet Erkanı Ata’nın Huzuruna Çıktı

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104’üncü

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümü, dolayısıyla ilk tören bugün saat 9.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlendi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e çelenk sunumunun yapıldığı törende Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, milletvekilleri, protokol mensupları ve öğrenciler yer aldı.

Çanakkale Deniz Zaferi 104’üncü yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü olarak ilan edilen 18 Mart törenleri için tertip edilen etkinliklerin ilki, bugün Cumhuriyet Meydanı’nda 09.00’da düzenlenen törenle başladı.

Protokol mensupları Ata’ya çelenk sundu

Devlet erkanından üst düzey katılımın gözlendiği törende, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, milletvekilleri, protokol mensupları ve öğrenciler yer aldı. Öte yandan Avustralya Büyükelçisi Marc Innes-Brawn, Avustralya Askeri Ataşesi Albay Richard Campbell, Yeni Zelanda Büyükelçisi Wendy Hinton, Yeni Zelanda Askeri Ataşesi Yarbay Elma Thomas da törende hazır bulundu.

Çelenk sunumlarının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından üzerinde ‘Çanakkale Geçilmez’ yazan altın madalya, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Vali Orhan Tavlı ve Belediye Başkan Ülgür Gökhan tarafından Türk bayrağına takıldı.

Esra Çanlı

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech