Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Kurum, “1 Nisan’da riskli yapı ilan ederiz”

Çevre ve Şehircilik Bakanı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum dün Çanakkale’deydi. Bakan Kurum Çataltepeliler Derneği’nde Sosyal Konutlarda oturan ve acilen çözüm bekleyen vatandaşlarla bir araya geldi. Bakan Murat Kurum, “Ayhan Gider Başkanımıza 1 Nisan itibari ile destek vereceğiz. Biz Sosyal Konutların olduğu alanı riskli yapı ilan edeceğiz ve bölgeyi dönüştüreceğiz” vurgusunda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum dün Çanakkale’deydi. Saat 10.30’da Bakan Kurum, Çataltepeliler Derneği’nde Sosyal Konutlarda oturan vatandaşlarla bir araya geldi. Düzenlenen etkinliğe, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Vali Orhan Tavlı, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, Ak Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, MHP İl Başkanı Hakan Pınar, daire müdürleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 1 Nisan itibari ile bölgenin dönüşeceğinin müjdesini verirken, Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider ise, Sosyal Konutlarda yaşayan vatandaşlara, “aynı metrekarede ev ve kapalı otopark” sözü verdi.

“31 Mart’ta Çanakkale gönül belediyeciliği ile tanışacaktır”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Bugün turizmi, tarihi ve kültürü ile Türkiye’nin en önemli şehirlerinden olan Çanakkale’deyiz. Burası Türk’ün gücünü dünyaya gösterdiği bir coğrafyadır. İnşallah şehitler diyarı Çanakkale, 31 Mart’ta Ak Parti’nin gönül belediyeciliği ile tanışacaktır.

“Çevre ve Şehirlilik Bakanlığı olarak Çanakkale’ye 3 Milyar TL yatırım yaptık”

Ak Parti iktidarları olarak biz 17 yılda, Çanakkale’mize tam 26 Milyar TL yatırım yaptık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak 3 Milyar TL yatırımda bulunduk. Bakanlığımıza bağlı Toplu Konut Dairesi Başkanlığı ile Çanakkale’ye çok hizmet kazandırdık. Bugüne kadar Çanakkale’de 3 bin 10 konutun inşasını tamamladık ve teslim ettik.

“Çanakkale’ye Millet Bahçesi yapacağız”

Biz sadece inşaat yapmıyoruz, çevreyi koruyacak projelerde yapıyoruz. Biz millet bahçelerinde vatandaşlarımızın oynayabileceği alanlar kazandırmak istiyoruz. Artık illerimiz dışında ilçelerimize de bu bahçeleri yapıyoruz. Çanakkale’ye geldik, Ayhan Başkanımızın Çanakkale ile ilgili projeleri var. O projeleri bize anlatırken, Çanakkale ilimizde kişi başına düşen yeşil alan miktarının 2 metrekare olduğunu söyledi. Bu çok üzücü bir durumdur. Çanakkale gibi sit alanların olduğu bir alanda, kişi başına düşen yeşil alan miktarının 2 metrekare olması düşündürücüdür. Biz Çanakkale’de bu yeşil alan miktarını 15 metrekareye çıkaracağız. Halk Bahçesi olarak bilinen alanın yanında bulunan araziye Millet Bahçesi yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun… Yapılacak olan millet bahçesi Çanakkalelilere nefes aldıracaktır.

“Ayhan Başkanımıza Sosyal Konutlar konusunda destek olacağız”

Sizin o beş katlarınız 7-8 kata çıkarıldığı zaman başka bir şeye ihtiyaç yok. Biz burayı 1 Nisan itibariyle riskli alan ilan ederiz. Size kira desteği, taşınma desteği ve finans desteği veririz. İnşallah Ayhan Başkanımızla birlikte bu projeleri yaparız. Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Ayhan Başkanımıza Sosyal Konutlar konusunda destek olacağız.

“Sosyal Konutlar dönüştüğünde depreme dayanıklı ve güvenli olmalıdır”

Ak Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, “Şu anda toplantı yaptığımız bölge kentsel dönüşüm çerçevesinde 5 yıldır hizmet bekleyen bir bölgedir. 5 yıldır yapılan toplantıların tamamında, Çanakkale Belediyesi klasik laflarını söylüyor. Ben dosyayı hazırladım, yolladım, dosya geri geldi… Bu cümleler sadece buraya has cümleler değil. Sarıçay içinde, yapılacak yollar içinde hep aynı cümleler söyleniyor. Belediyenin işi dosya yazıp yollamak değil, kanunları uygulamaktır. Kanunlar milletin çıkarlarına göre uygulanmalıdır. Burada sosyal konutların dönüşümünde, sakinlerin daha güvenli, depreme dayanıklı evlerde yaşamaları esas koşulumuzdur.

“Aynı metrekarede ev ve iki araçlık kapalı otopark”

Üzerinde durulan bölgenin arazisi kıymetlidir. Burada kentsel dönüşüm uygulamak için 13 katlı binalar yapıp insanları riske atmanın hiçbir mantığı yoktur. Biz buraları 6-7 katla çözeceğiz. Belediye olarak biz burada istenen tüm paylardan vaz geçeceğiz. Burada yapılacak binalar en yüksek 8 katlı olacak. Bunun ötesinde, burasının mahalle kültürü vardır. Hiç kimse üç kuruş fazla para kazansın diye komşuluk ilişkisi bitirilemez. Yüksek imar vermeyerek, bu bölgedeki insanlar için yeşil alanlar yapacağız. Bu proje bittiğinde mülk sahiplerinin eline; aynı metrekarede ev ve ilave bedel alınmadan, her ev için iki araçlık kapalı otopark, şu andaki hisse sahiplerinin kooperatiflerine kayıtlı olmak üzere yeteri kadar dükkanın tapusunu vereceğiz.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech