Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atatürk Çanakkale’dir, Çanakkale Atatürk!

Kent protokolü, siyasiler ve

Kent protokolü, siyasiler ve STK başkanları, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. Yıl Dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajlarda genel olarak Çanakkale’nin Atatürk olduğu vurgulandı.

Vali Orhan Tavlı: “104 yıl önce İtilaf Kuvvetleri’ne karşı Çanakkale Ruhuyla kenetlenen ecdadımız, istiklalini ve istikbalini korumak isteyen bir milletin karşısında hiçbir gücün duramayacağını bütün dünyaya göstermiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünün yazıldığı, kurtuluş mücadelemizin temellerinin atıldığı, tarihte eşine az rastlanan kahramanlık destanının canla, kanla, imanla yazıldığı Çanakkale, esaret altında yaşayan bütün mazlum milletlere de umut ışığı olmuştur.

Verdiği istikbal ve istiklal mücadelesiyle tarihe altın harflerle adını yazdıran, bütün dünyaya ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten Aziz Milletimiz, 104.yıl önce olduğu gibi bugün de yarın da vatanına, geleceğine ve bağımsızlığına sahip çıkma azim ve kararlılığını her daim gösterecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferini kutluyor; başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ve topraklarımızı vatan kılan Aziz Şehit ve Gazilerimizin manevi hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhları şad olsun.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek: “Çanakkale Zaferi, kıyas kabul etmeyecek önemdeki birkaç tarihi olaydan biridir ve üstelik sadece bizim tarihimizi değil, dünya tarihini de doğrudan etkilemiştir. Bu tarih, kazanılan bu değerli zafer, kara savaşları, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte düşünüldüğünde topraklarımızdan beka sorununu silip atmıştır. Artık biliyoruz ki başa çıkamayacağımız sorun, yenemeyeceğimiz sıkıntı yoktur, olamaz! Yeter ki halkımızın arasına nifak sokulmasın, insanlarımız kutuplaştırılıp, bölünmesin. Bir asır öncesinde bunun destansı örneklerini sergiledik. O zaman bize ve devleti yönetenlere düşen, tarihimizden ders almaktır.

Atatürk Çanakkale’dir, Çanakkale Atatürk. Bundan sonra da böyle olacaktır. Üzerinde yaşadığımız toprakları bize vatan yapan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Seyit Onbaşı’dan Mehmet Çavuş’a, Cevat Çobanlı’dan Yüzbaşı İsmail Hakkı’ya kadar tüm kahramanlarımıza rahmet diliyorum. Zaferimiz kutlu olsun.”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan: “Vatan toprağı için gösterilen cesaretin, umudun, özgürlük ve bağımsızlık inancının en yüce göstergesidir Çanakkale, Emperyalizme karşı verilen mücadelenin en yalın halidir Çanakkale.

Bu topraklara ilk defa ayak basanları, ilelebet bağrına basan yerdir Çanakkale.

Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlamakla yetinen değil, birbirleri arasında dostluk ağı kurandır Çanakkale. Bugün Barışa ve Özgürlüğe ev sahipliği yapandır Çanakkale…

Her geçen yıl önemi giderek artan bu anlamlı günde; demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü;

Özgür ve bağımsız bir vatan için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyorum.

‘Çanakkale’nin geçilmesine’ dur diyerek, tarihin akışını ve dünyayı değiştiren deniz zaferimizin 104. yıldönümü hepimize kutlu olsun ve BARIŞ KÜLTÜRÜMÜZ OLSUN.”

Çanakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan: “Çanakkale Kahramanları, aynı amaçta, idealde ve davada buluşmuş kahraman bir nesildir. Emperyalistlere teslim olmama yürekliliğini gösteren, özgürlük destanını ilmik ilmik dokuyan, barış kokulu korkusuzlar, bizlere çok şey öğretti.

Özgürlük için toprağa düşenlerin ruhlarını şad olsun, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu cephede korkusuzca mücadele eden kahramanları zaferin 104. Yılında saygıyla anıyor, şehit olanlara ve savaştan gazi olarak çıkmış ve şu anda hayatta olmayan kahramanlara Allah’tan rahmet diliyorum.”

Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar: “Bir asır geçse de zaferler ve onları gerçekleştiren kahramanlar asla unutulmaz. Bizler, şehitlerimizin kutsal emanetine kararlılıkla sahip çıkacak, ülkemizi hak ettiği yarınlara taşımak için birlik ve beraberlik içerisinde hedeflerimize hep birlikte yürümeye devam edeceğiz.

Tüm halkımızın bu gururlu gününü kutlarken, bu ruhu bize gösteren, bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere milli mücadelede hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum.”

CHP Çan İlçe Başkanı Atilla Erbil: “Tarihin en büyük zaferlerinden Çanakkale Zaferi’nin 104. yılında, Anafartalar kahramanı, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal  Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını özlem, rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

Çanakkale Zaferi, dünya tarihinin gördüğü en büyük zaferlerden biridir. Türk milleti binlerce şehit ile tarih sayfalarına ‘Çanakkale Geçilmez’ yazdırırken, düşmanlarının da büyük saygısını kazanmıştır. Sadece Türkiye Cumhuriyeti için değil dünya tarihi içinde bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi, birlik ve beraberliğimizin de en güzel örneklerinden biridir. Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anafartalar kahramanı olarak izlerini taşıyan bu büyük Zafer, Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran birer zafer destanıdır.”

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech