Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kent Sohbetlerinde Kadın ve Medya konuşuldu

Çanakkale Kent Müzesi ve

Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nde kent sohbetlerinin bu haftaki konusu Kadın ve Medya oldu.

Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nin haberine göre ÇOMÜ İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü öğretim üyesi Kemal Cem Baykal ile “Kadın ve Medya” başlıklı sohbet gerçekleştirildi.

Görseller ve veriler ile desteklenen sohbette Kemal Bey kadının medya sektöründeki istihdamının oranlarına değindi. Kadına yönelik şiddet haberlerinin vahşice sergilenmesini etik değerler üzerinden sorgularken kadına yönelik şiddet haberlerindeki erkek şiddetini romantize eden yorumlamaları da örnekler üzerinden paylaştı. Kadının cinsel obje olarak satış amacı ile kullanılması, verilen haberlerin başlıklarının alakasız bir şekilde kadının bedenine yönelik olması, kullanılan kadın fotoğraflarının özel hayat mahremiyetine aykırı tutumları incelendi.

Kemal Cem Baykal dilde yerleşmiş olan kadına yönelik aşağılayıcı tabirleri de paylaşırken kullanılan pek çok küfrün yine kadın üzerinden olduğunu, kullanılan dilin özellikle dikkat edilerek değiştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Basın yayın sektöründeki erkek egemen iş gücünün medyadaki pek çok haberin içeriğini oluşturan kadın üzerinden satış stratejisini oluşturduğunu, bilinçaltının dışa vurumu olan bu haberlerin önlenebilmesi için çalışılması gerektiğini dile getirdi. Pek çok önleyici kurumun var olduğuna değinirken bu kuralların uygulanabilir olmasının da önemine değindi. Kemal Cem Baykal çocuklukta yerleştirilen bazı cinsiyet rollerinin ileriki yaşlarda da kendisini gösterdiğini, diziler ve programlar ile de desteklenen bu rollerin cinsiyetlerin toplumdaki yerinin sınırlarını çizmek için yapıldığını belirtti. Sohbet, konukların verdiği örnekler ve konu hakkında yorumların paylaşılmasının ardından sona erdi.

Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nde 27 Mart 2019 Çarşamba saat 18.00’da Ahmet Kolkoparan ile “Eski Kent Fotoğrafları Okuma XIII” etkinliği gerçekleştirilecek.

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech