Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Eğitim

“İnadına ATATÜRK Diyoruz!”

Çanakkale Belediyesi Ata’m Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin ikincisi bugün Barbaros Mahallesi’nde yoğun bir katılımla açıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in katıldığı açılışta, bu sabah Yeni Zelanda’da meydana gelen saldırı olayı da kınandı.

Kreşin açılış konuşmasında geleceğimiz olan çocukların sadece aileye değil, topluma ait olduğunu belirterek çocuk yaşta eğitimin önemini vurgulayan Gökhan, konuşmasına “İnadına Atatürk” vurgusuyla devam etti:

“Atatürk’ün önemini anlayan çağdaş bir kurum olarak biliniyor burası ve çocuklarımız böyle yetişecektir. Onun için atam kreşi! Çocuklar sorgulasın ve öğrensin istiyoruz. Herkes Atatürk’ü yok saymaya çalışırken inadına Atatürk diyoruz. Kreşlerin girişindeki Atatürk köşesine andımızı da asacağız. Çocuklar bu çağda Atatürk’ü öğrenecek. Onlar unutturmaya çalışırken biz unutturmayacağız. Mustafa Kemal’in ne için çaba gösterdiğini ve şehitlerimizin neden bu topraklarda canlarını verdiğini çocuklarımıza anlatacağız.”

Açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, belediye çalışanları, kreşin müteahhidi Mustafa Bayar ve vatandaşlar katıldı.

ERKEK’TEN ‘YURTTA SULH CİHANDA SULH’ VURGUSU

Yeni Zelanda’daki saldırıyı kınayarak konuşmasına başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Av. Muharrem Erkek, öldürülen Müslümanlara da Allah’tan rahmet diledi. Erkek, “Dünyanın hoşgörüye, saygıya, sevgiye çok ihtiyacı var. Keşke tüm dünya Barışın Kenti Çanakkale gibi olsa… Burada o sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü uzun yıllardır belediye başkanımız Ülgür Abi ile birlikte yaşıyoruz. Ne güzel söylemiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh.’

Çanakkale’de de bugün tüm seçim çalışmaları, bu acıya yasa uygun şekilde yürütülüyor. Bu hassasiyetlerinden dolayı da herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

“OY VERSİN – VERMESİN HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ”

“1989’dan beri, 30 yıldır kesintisiz olarak Çanakkale’de Sosyal Demokrat bir belediyecilik var. Cumhuriyet Halk Partisi belediyesi var. Çok şükür ki Çanakkale’nin beka sorunu yok.” ifadeleriyle sözlerine devam eden Erkek, “Biz doğruları yapmaya devam edeceğiz. Oy versin – vermesin herkesi kucaklayacağız. Harcadığımız her kuruşun hesabını halka vermeye devam edeceğiz. Çok önemli bir kreşimizi daha açıyoruz. Benim oğlum da Atam Kreşi’nin üzerindeki çocuk kültür evinde robotik kodlama eğitimi alıyor. Çocuklara yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Çocuklarını çok seven belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Onun nezdinde çocuklar için, yaşlılar için yapılan tüm yatırımlar için tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

“ONLAR AYRIŞTIRACAK BİZ BİRLEŞTİRECEĞİZ”

Erkek konuşmasına şu ifadelerle devam etti: “Memleket işi gönül işi diyorlar, her yere de yazıyorlar ama her gün gönül kırıyorlar. Bu memleketin, bu milletin en az yarısının gönlünü kırdılar. Ülkede yaşanan ağır ekonomik krizin, işsizliğin, yoksulluğun, gerçeklerin üzerini örtmek için suni tartışmalarla gönüller kırdılar. 1989’dan beri, 30 yıldır kesintisiz olarak Çanakkale’de Sosyal Demokrat bir belediyecilik var. Cumhuriyet Halk Partisi belediyesi var. Çok şükür ki Çanakkale’nin beka sorunu yok. Türkiye’de de zaten beka sorunu yok, yönetememe sorunu var. Asıl sorunumuz bu. Değer mi 3-5 belediye kazanmak uğruna bu kadar gönülleri kırmaya? Ne güzel söylemiş Yunus Emre, ‘Bir kez gönül yıktın ise bu kıldığın namaz değil, Yetmiş iki millet dahi elin yüzün yumaz değil.’

Onlar ayrıştıracak biz birleştireceğiz. Biz sevgiyi kardeşliği hakim kılacağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Çanakkale’de her yerde bizim belediye başkanlarımız, oy versin vermesin, herkesi kucaklıyorlar zaten. Tarım Bakanı geldi geçen gün, Sarıçay’ımızın ıslahı ile ilgili ‘ben Ayhan Gider’e söz veriyorum’ dedi. Ayhan Gider’e söz vermeyeceksiniz, Çanakkale’ye, Çanakkale halkına söz vereceksiniz. Kamu hizmeti, kamu yararı gibi kavramlardan o kadar uzaklaşmışlar ki… Niçin Ülgür Abi, Çanakkale’nin güvencesi diyoruz biz? Onun başkanlığı döneminde, Çanakkale’de her zaman kamu yararı temel alındı ve kamu malları kendi malı gibi Ülgür Abi tarafından korundu. Bunun için çok önemli. Arada dağlar kadar fark var.”

HER MAHALLEYE BİR KREŞ SÖZÜ

Başkan Gökhan, kreşin açılışında yaptığı konuşmada; her mahallede bir kreş açmayı hedeflediğini şöyle anlattı: “Bu ikinci kreşimiz. Ata’m Kreşi, değişik ve çağdaş bir kreş olarak tamamlandı. İnşallah bundan sonraki mahallelerimize de yapacağız. Genel Başkan’ımızın dediği gibi her mahalleye bir kreş için uğraşıyoruz. Her mahalleye bir kreş hedefimiz var. Oylarınızla yeni dönemde bize görev verirseniz her mahalleye bir kreş açacağız. Çanakkale’deki çocuklarımızın sağlıklı eğitim alması için çalışacağız. Burada sadece kreş eğitimi değil, bilim ve kültür alanında da 14-15 yaşa kadar burada hizmet veriyoruz. Başka bir projemiz de Altın Yıllar Yaşam Merkezi’ne ek bina ile kültür ve bilim alanında çocuklara hizmet verecek bir mekan sahibi olacağız.

Geleceğimiz çocuklar. Çocuk sadece aileye değil topluma aittir. Aile vardır ama çocuğun 18 yaşına kadarki eğitimi toplumsaldır. Devletin görevlerinden biri çocuklarının iyi yetişmesini sağlamaktır. Çocukları 0 yaştan 18 yaşını bitirinceye kadar nasıl yetiştirirsek topluma öyle bireyler katar ve cevap alırız. Topluma yön vermiş oluruz.” diye konuştu.

“DAR GELİRLİ AİLELERDEN ÜCRET ALMAYACAĞIZ”

Kreşte, dar ve orta gelirliler için düşük fiyat ve ücretsiz kontenjanların da yer aldığını belirten Gökhan, “Maalesef bugün Türkiye’de iyi bir eğitimden bahsedemeyiz. Özellikle ciddi sıkıntımız var. Kreş dediğimiz zaman; bir maliyet demek. Dar gelirli ailelerin çocuklarının da kreşe gitmesi lazım. Öncelikle bizim görevimiz gereği çalışanlarımızın çocukları burada olacak. Arta kalan yerlerde kentteki dar gelirli ailelerin, orta gelirli ailelerin çocuklarına öncelik vereceğiz ve seçici olacağız. Para veremediği için, çalışmak zorunda olduğu için, çocuklarını bırakacak yeri olmayan aileler için yer açacağız. Fiyatlarımız düşük. Dar gelirli ailelerden ücret almayacağız. Sosyal adalet kavramı budur işte. Eşitlik ve adalet budur. Belediye olanakları herkes için erişilebilir olmalı.” dedi.

OYUN VE EĞİTİM MALZEMELERİ BELEDİYE ATÖLYESİNDEN

Oyun ve eğitim malzemelerinin hepsi sağlıklı ve tamamının Çanakkale Belediyesi ahşap atölyesinde yapıldığını kaydeden Gökhan, “Bahçenin ve oyun parkının dışında bahçede çocukların vakit geçirebileceği ve doğayı öğrenebileceği bir alan da şu an yapım aşamasında. Burada uzmanlarla çalışıyoruz. Hepsi eğitimlerini almış genç arkadaşlarımız. Buraya çocuklarını gönderen veliler hep güven içerisinde çocuklarını yollayabiliyorlar. Sınıfların ikinci katında çeşitli eğitim alanları var. Burası klasik bir kreşin ötesinde eğitime ön hazırlık ortamı olarak tasarlandı.” diye konuştu.

“ÇOCUKLAR BU ÇAĞDA ATATÜRK’Ü ÖĞRENECEK”

Kreşte çağdaş çocukların yetiştiğini vurgulayarak sözlerine son veren Gökhan, “Çanakkale; huzur, bereket, kardeşlik ve özgürlüklerin kenti. Çocukların eğitim seviyelerinin yüksek olduğu bir kent. Atatürk’ün önemini anlayan çağdaş bir kurum olarak biliniyor burası ve çocuklarımız böyle yetişecektir. Onun için Atam Kreşi! Çocuklar sorgulasın ve öğrensin istiyoruz. Herkes Atatürk’ü yok saymaya çalışırken inadına Atatürk diyoruz. Kreşlerin girişindeki Atatürk köşesine andımızı da asacağız. Çocuklar bu çağda Atatürk’ü öğrenecek. Onlar unutturmaya çalışırken biz unutturmayacağız. Mustafa Kemal’in ne için çaba gösterdiğini ve şehitlerimizin bu topraklarda neden canlarını verdiğini, çocuklarımıza anlatacağız.” dedi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kreşin yapımında başta Mustafa Bayar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. Açılış kurdelesinin ardından Başkan Gökhan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ile birlikte kreşte inceleme yaptı.

Eylem Gözeldere

 

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech