Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tıp Bayramı buruk kutlandı

İçinde bulunduğumuz Tıp Haftası

İçinde bulunduğumuz Tıp Haftası nedeniyle 14 Mart Tıp Bayramı’nda dün Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Düzenlenen törende Atatürk büstüne çelenkler sunuldu.

14 Mart Tıp Bayramı’nda dün Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunum töreni düzenlendi. Düzenlenen törene, Çanakkale Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Ülgür Gökhan’da katıldı.

“Şehir hastaneleri yeni sorunlar oluşturmuştur”

Törende konuşan Tabip Odası Başkanı Eftal Yıldırım, “Sağlıkta Dönüşüm Programı’yla birlikte katlanan sorunlarımız, “Cumhurbaşkanlığı Sistemi”yle birlikte çözüm mekanizmalarını kaybettiğimiz bir sürece girmiştir. Şehir hastanelerinin açılmaya başlaması yeni sorunları beraberinde getirmiştir. Her birimiz nerede çalışacağımızı, nasıl çalışacağımızı ve geleceğimizin ne olacağını bilemeden çalışmaktayız. Bu belirsizlik ne yazık ki, müdahale edemediğimiz, etmekte geciktiğimiz bir süreç yaratıyor. Devasa büyüklükteki Şehir Hastaneleri’nin sürekli gözaltında tutulduğumuz alanları ve bitmeyen koridorları; çalışırken her birimizi diğerinden uzaklaştırıyor, yalnızlaştırıyor…

“Meslektaşlarımızın istihdamı engellenmektedir”

Olağanüstü hal döneminde yüz binden fazla kamu emekçisinin ihraç edilmesine neden olan düzenlemeler, üç yıl daha yürürlükte kalacağından dolayı iş güvencemizi ortadan kaldırmaktadır. Sağlık alanında gereksiz olduğu halde, uygulanan güvenlik soruşturmaları ise iş güvencesini ortadan kaldırırken, işsiz pek çok meslektaşımızın kamuda istihdamını da engellemektedir.

“Maaşlar giderek erimektedir”

Çalışanların talepleri dikkate alınmadan tek taraflı olarak belirlenen ücret politikaları, maaşlarımızın giderek erimesine yol açmıştır. Ekonomik krizin etkisiyle giderek artan enflasyonun çok altında yapılan zamlar, maaşlarımızı eritmiştir. Maaşlarımızın daha büyük bir bölümünü oluşturan performansa dayalı ek ödemeler ise krizden ve şehir hastaneleri sürecinden etkilenen, en düzensiz ödeme kalemini oluşturmaktadır.

“Bu dönemler mücadelemiz ile aşılacaktır”

Çıkmaz gibi görünen bu süreci değiştirmek ve hepimiz için çalışılır hale getirmek ancak meslek örgütlerimiz, birlikler, sendikalar ve derneklerle birlikte ortaklaşa çaba göstermekle mümkün olacaktır. Bu dönem ancak çalışandan yana, haklarımızdan yana olan örgütlerimizin güçlenmesi ve güçlü bir biçimde taleplerimizi dile getirmesi ve mücadelemizi birleştirmemizle aşılabilecektir” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech