Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özel öğrenci yurtlarında yeni dönem

Türkiye’deki tüm özel öğrenci

Türkiye’deki tüm özel öğrenci yurdu işletmecileri Türkiye Yurt İşletmecileri Sendikası (TÜYİS) bünyesinde toplanma kararı aldı. Özel Ada Yurt Kurucusu Selçuk Karayol, sendikanın Çanakkale temsilcisi Refik Ercan’ın bu hafta içerisinde İstanbul’da yapılacak ve yurt denetimlerinin Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne devrinin sağlanacağı yönetmelik için yapılacak çalıştaya katılacağını açıkladı.

Türkiye’deki tüm özel öğrenci yurtları işletmecileri Şubat ayında kendi aralarında yaptıkları toplantı sonrasında sendika kurma kararı aldılar.

Konu ile ilgili açıklama yapan Çanakkale Özel Ada Yurt kurucusu Selçuk Karayol şunları söyledi;

“TÜYİS (Türkiye Yurt İşletmecileri Sendikası) adındaki sendikamız yurt işletmeci ve çalışanlarının haklarını koruma noktasında faaliyetlerine başlamıştır. Bilindiği üzere tüm özel yurtlar yasa ve yönetmeliklerle Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından denetlenmektedir.

Yeni aldığımız haberlere göre özel öğrenci yurtları artık faaliyetlerini KYK (Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ) çatısı altında yürütecektir. Asıl işi eğitim-öğretim olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın sırtında kambur gibi duran özel yurtların denetiminin KYK devredilecek olmasının olumlu bir gelişme olacağını düşünmekteyiz. Özel öğrenci yurtlarının KYK’ye devri için çıkarılacak yönetmeliğin çalıştayı bu hafta içerisinde İstanbul’ da yapılacak. Hazırlanacak yönetmeliğin tüm paydaşlar için işlevselliğinin optimum düzeyde olabilmesi amacıyla çalıştaya yurt işletmecileri de davet edilmiştir.

Sendikamızın Çanakkale’deki temsilcisi olan Sayın Refik Ercan Bey’in katılacağı çalıştayda yurt işletmecilerinin de talepleri alınarak, yeni bir yönetmelik hazırlanacaktır. Yurt işletmecisi olarak mevcut yönetmelikteki birtakım kararların yürürlükten kaldırılması gerektiği görüşündeyiz. Bizim yeni yönetmelikten beklentimiz; özel yurtların hizmet kalitesini arttıracak, rekabet koşullarını herkes için uygun hale getirecek yeni kararlar alınmasıdır. Biz zaten yükseköğrenim almak üzere evlerinden ayrılan yüzlerce gencin barınmasının en sağlıklı şartlarda sağlanması gerektiğinin ciddiyetiyle işimizi yapmaktayız. Bu anlamda devletimizin bize yeterli desteği vermesi umuduyla yeni sendikamızın ve yönetmeliğimizin tüm paydaşlar için hayırlı olmasını diliyorum.”

H.Ayşe İrim

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech