Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Büyük Zaferin 104. Yılı…

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıldönümü etkinlikleri dün itibariyle başladı. Çimenlik Kalesi’nde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, protokol üyeleri ile öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Halk oyunu gösterilerinin yapıldığı tören, Valilik’in önüne dek yapılan yürüyüşün ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak Türk bayrağı, deniz suyu ve Gelibolu toprağından oluşan kutsal emanetlerin atletlere teslimi ile sona erdi.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. Yılı Çanakkale’de coşkuyla kutlanıyor… Dün itibariyle başlayan etkinlikler ve 18 Mart’a dek devam edecek etkinliklerin ilki, Çimenlik Kalesi’nde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, vali yardımcıları, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

“Çanakkale Zaferi küllerimizden doğuşumuzun sembolüdür”

Törende konuşma yapan Vali Orhan Tavlı şunları kaydetti: “Çanakkale, bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusunda kararlılığımızın iman gücünün çok büyük fedakarlıklarla teyit edildiği yerdir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum’ sözlerini kullandığı bu zafer, Türk milletinin istiklali uğruna canını bile seve seve feda edebileceğinin büyük kanıtıdır. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayan ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin de temellerinin atıldığı bu şanlı zafer, Türk milletinin bağımsızlık yolunda fedakarlığının, inancı uğrunda şehadet kararlılığının kanıtıdır. Aynı zamanda Çanakkale Zaferi, binlerce yıllık şanlı tarihe sahip milletimizin kendi küllerinden yeniden doğuşunun sembolüdür.”

Halk oyunları ve Mehter Takımı mest etti

Vali Tavlı’nın konuşmasının ardından Halk Eğitim Merkezi öğrencileri halk oyunu ekibi, yöresel oyunlarını sergilediler. Halk oyunlarının ardından alana çıkan Mehter Takımı ise çaldığı marşlarla törene katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.

Tören, gösterilerin ardından ise tüm katılımcıların Türk Bayrakları ve marşlar eşliğinde Çanakkale Valiliği’ne kadar yürümesiyle devam etti.

Kutsal Emanetler yola çıktı!

Burada, Gelibolu Yarımadası’ndan getirilen kutsal toprak, Çanakkale Boğazı’ndan alınan deniz suyu ve Türk bayrağından oluşan kutsal emanetler, Vali Orhan Tavlı tarafından atletler Aşkın Sadi Aşkın ve Nihan Karaman’a teslim edildi.

Emanetleri alan Aşkın ve Karaman ise 22’inci Zafer Koşusu’na başladı. Kutsal emanetler, 18 Mart’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teslim edilecek.

Esra Çanlı

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech