Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Deniz Kula

YENİ SİSTEM

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Salı günü önemli açıklamalarda bulundu. En önemli konuların başında dershanelerin kapatılmasıyla birlikte sınavlara hazırlık sürecinde öğrencilerin nasıl destek alacağı idi. Bakan bu konuda okul kurslarında yeni bir modele gidilerek çözüleceğini belirtiyor. Fakat bu yeni modelle ilgili henüz ayrıntı yok. Tek yakalayabildiğim ayrıntı; öğrencilerin okulunda ki öğretmenden değil de başka bir okulun öğretmeninden kurslarda ders alacağı. Sanırım böylelikle okullar arasındaki fark azaltılmak isteniyor. Okul kurslarıyla ilgiyi arttırmanın sadece öğretmen değişikliği ile olmayacağı kesin. Yeni modelde başka hangi değişiklikler var ve bunlar gerçekten ihtiyacı karşılayacak mı uygulamada göreceğiz.

Başka önemli bir açıklama ise okullarda öğrenme düzeyleri arasındaki farkın çok olduğu ve bunun azaltılması gerektiği. Bazı okulların çok talep görmesi sınava olan ihtiyacı ortaya çıkartıyor. Anlıyoruz ki sınavla öğrenci alan okulların sayıları giderek azalacak ve sınavsız okulların arasındaki imkân farklılıkları da azaltılacak. Bu sistem zaten çok eskiden vardı. Yani Fen ya da Anadolu liseleri sınırlı sayıda idi ve bu okul sınavlarına bütün öğrenciler hazırlanmazdı. Tabi ki bütün okulları sınavsız yapmak mümkün değil. Ama sınava olan ihtiyacı azaltmak için lise seviyesinde ki okulların kalitelerini eşit tutmak önemlidir. Tabi ki meslek liselerinin de cazibesi artırtmak, iş imkanlarını geliştirmek şartıyla. Okullar arasındaki kalite farkının azaltmayı hedefleyen okul profili çalışması 13 Mart’ta kamuoyuyla paylaşılacak.

Teknolojiyi de kullanarak öğrenciyi izleme ve değerlendirme sistemi kurulacağını anlıyoruz. Böyle bir program tabi ki hem veli, öğrenci hem de öğretmen ve idare için ciddi yarar sağlayacaktır. Öğrenciye rehberlik edecek böyle bir program ben de heyecan yaratıyor doğrusu. Sayın Bakan bunun öğrencinin kendisini iyi tanımasını, alan ve meslek seçerken rehberlik edecek anket uygulaması ile destekleneceği söylüyor. Yönlendirme anlamında elimizde verinin bulunması ve bu amaçla yapılacak anketin önemi büyük.

Öğretmenlik Meslek Kanunu ise tüm öğretmenlerin merakla beklediği bir konu. Açıklamadan anlıyoruz ki bu konuda da sona gelinmiş. Öğretmenlik meslek kanunu yeni kazanımlar getirecek mi ? Yoksa geçmişi aratacak mı ? Hep birlikte göreceğiz.

Bu zamana kadar çok laf edildi. Ama uygulamaya yönelik bir adımlar henüz gelmedi. Sabırsız davranıyor olabiliriz. Sayın Bakan da bu eleştiriye cevap vermiş. Ani kararlarla değil sağlam adımlarla en 3 yıllık planlama yapıyoruz demekte. İzleyelim görelim. Görüşmek üzere..

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech