Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
H. Ayşe İrim

Maydanoz

Yarın 8 Mart. Son birkaç yıldır çiçekçilerin, kuyumcuların, kılık kıyafet veya kozmetik ürünü satanların en sevdiği günlerden.

Ha bir de o günün “emek” kısmını, “hak” kısmını atlayıp, “Kadınlar Günü” kısmıyla ilgilenen tiplerin.

Bu tipler Anneler Günü’nde analarına elektrikli süpürge, blendır falan alır ki; ev işleri miras yoluyla kadına geçtiğinden en azından onu düşünüyorlarmış gibi davranabilirler böylelikle.

Çünkü bu ülkede ne kadınlar ne de erkekler, 18 yaşını bitirmiş bir insanın kendi bulaşığını, çamaşırını yıkayabileceğine inanmaz. Onun yerine illa birileri (anneleri, anneanne-babaanneleri, sevgilileri, karıları, yengeleri, yardımcıları) yapmalıdır bu işi.

Bunu yazarken kadını-erkeği ayırt etmiyorum farkındaysanız. Ülke olarak çocuklarımızın kendi bardaklarına yıkayabileceklerine güvenmeyiz. Ancak oy atabilirler. Orası ayrı mevzu.

Sonra da bu kafayla yetişen insan evlatları, 8 Mart’ta ya da içinde emek mücadelesi geçen her kutlamada olduğu gibi işi cıvıklaştırmanın, bir demet maydanozun bile daha anlamlı olacağı yere karanfil (mezar ya burası) ya da gül veyahut hangisinin ithal olanı daha ucuzsa ondan bir demet çiçek alıp, kapı kapı gezer.

Bazısı paraya kıyar pankart astırır, bazısı açıklama yayınlar falan.

Genel olarak boş işler anlayacağınız.

Biri işten çıkarılacaksa önceliği ilk önce kadına veren ve bunda zerre sakınca görmeyen ve sağcısı, solcusu, orta yolcusu olmayan zihniyet; kalkar sayfa sayfa açıklama yapar; “Aman da bizim kadınlarımız aşırı değerlidir” diye.

Bir başkası video çeker, çektiği videoda kadınla çalışmanın nasıl olduğunu anlatırken “Nerede ne indirimi var öğreniyoruz sayelerinde ehe ehe” diyerek yayına sunar vesaire.

Hayatında bir kadın olmadan ayağına temiz don giyemeyecek insanlar, kadının emeğinin her türünü küçümser. Birine yumruk atsa “Erkek gibi dövüşür” o kadın, kimsenin müdahale etmediği bir haksızlığa ses çıkarsa “Yanındaki herifler karı gibi susmuştur”, o yiğit kadın “erkek gibi merttir” falan…

Çünkü kadının doğumuyla birlikte kazandığı hakları ancak bir erkek lütfederse tanınabilir bu ülkede.

Hakkını isteyen kadın “Pis feminik”, “Çirkin solcu karılar” gibi yaftalardan sıyıramaz kendini.

Çünkü yan sanayi ürünü erkeğin aşağılık kompleksi ancak ve ancak kadını onun istediği kalıplarda önüne sunarsanız yatışıyor biraz.

8 Mart’ta geleceksiniz yine, yüzünüzde samimiyetsiz bir gülümseme; elinizde çiçekten tasmalar ile…

 

Eyvallah.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech