Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İyi Parti’li Adaydan CHP’li Adaya Şeffaflık Desteği

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eceabat Belediye Başkan Adayı Metin Övün’ün Şeffaflık Taahhütnamesi imzalamasına rakibinden destek geldi. İyi Parti’nin Eceabat Belediye Başkan Adayı Saim Zileli, Övün’ün paylaşımının altına, aynı taahhütnameye kendisinin de imzasını attığını kaydetti.

Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından 31 Mart yerel seçimlerinde adayların seçilmeleri durumunda şeffaf, dürüst, hesap verebilir, katılımcı ve kapsayıcı bir yönetim anlayışı belirleyeceklerine dair bir taahhütname hazırlandı ve tüm adaylar da bu taahhütnameyi imzalamaya çağrıldı.

Türkiye’nin her yerinden başta CHP’li belediye başkan adayları olmak üzere pek çok belediye başkan adayı bu çağrıya kulak vererek şeffaflık taahhütnamesini imzaladı.

Dün de Çanakkale’de bir ilk olarak CHP’nin Eceabat Belediye Başkanı Adayı Metin Övün tarafından imzalanan anlaşmaya İyi Parti’nin Eceabat Belediye Başkan Adayı Saim Zileli’den destek geldi.

Övün’ün sosyal medya hesabından yaptığı şeffaflık paylaşımına Zileli de “Kesinlikle Metin sana katılıyorum ve bu taahhütnamenin altına imzamı atıyorum.” diyerek destek verdi.

Çanakkale’nin Millet İttifakı’nın kurulmadığı nadir ilçelerden biri olan Eceabat’ta, belediye başkan adaylarının birbirini belediyecilikte şeffaflık ve dürüstlük konusunda desteklemesi vatandaşların da takdirini kazandı.

Öte yandan ilçenin diğer (Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Vatan Partisi ve Türkiye Komünist Partisi) belediye başkan adaylarının da aynı taahhütnameyi imzalayıp imzalamayacağı merak edildi.

Eylem Gözeldere

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech