Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“Krizin Faturasını Biz Değil Krizi Çıkaranlar Ödesin!”

Çanakkale Emek ve Demokrasi Güçleri, dün Golf Çay Bahçesi’nin önünde toplanarak “Krize Karşı Yürüyüş Etkinliği” düzenledi. Yaşanan ekonomik krizin tüm yükünün vatandaşın omzuna yıkıldığını belirten eylemciler, çözümün iktidar partisinin 17 yıldır uyguladığı politikaları sonlandırmasında gördüğünü açıklayarak “Krizin faturasını biz değil krizi çıkaranlar ödesin!” vurgusunda bulundular. Öte yandan yürüyüşe, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve CHP İl Teşkilatı’ndan çok sayıda isim de katıldı…

Çanakkale Emek ve Demokrasi Güçleri, dün Golf Çay Bahçesi’nin önünden başlayan ve Cumhuriyet Meydanı’na dek devam eden ‘Krize Karşı Yürüyüş Etkinliği’nde buluştu. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile CHP il ve ilçe teşkilatlarından isimlerin de katıldığı etkinliğe, hem pek çok sivil toplum kuruluşlarından hem de vatandaşlardan yoğun katılım gözlendi.

Yürüyüş esnasında sık sık sloganlar atılarak hükümetin uyguladığı ekonomi politikası eleştirildi. Kalabalık Cumhuriyet Meydanı’na vardığında ise kurulan kürsüde Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Filiz Savaş kısa bir konuşma yaptı.

Savaş, ülkenin son yılların en kırılgan sürecinden geçtiğini ve muhalefetten her kesimin sık sık dile getirdiği gibi ekonomik krizin artık tüm ağırlığı ile hissedildiğini belirterek şöyle konuştu:

“Kendilerini sütten çıkmış ‘ak’ kaşık misali dışarıda tutuyorlar”

“Çarşıda pazarda fiyatlar artarken, bizler kredi borçları ve gider faturaları altında ezilirken nasılsa resmi enflasyon rakamları sürekli düşmektedir. Yaşadığımız krizin adının bile söylenmesini istemeyen AKP, toplumun tümünün üç maymunu oynamasını istemektedir. Ancak mızrak artık çuvala sığmamaktadır. Gıda fiyatlarındaki artışlar mutfaklarımızda yangına yol açmış, elektrik, doğalgaz, akaryakıt fiyatları karşılanamaz boyutlara ulaşmış, enflasyon yüzde 25’lere dayanmıştır. Hal böyle iken iktidar sahipleri, Saray ve AKP hükümeti, sanki bu yaşananların sorumlusu kendileri değilmiş gibi davranmaktadır. Yaşanan krizin, dış mihrakların oyunu, döviz lobisinin işi, terör örgütlerinin işi gibi bahanelerle kendisini sütten çıkmış ak kaşık misali dışarıda tutma gayretindedir.”

“Yegane sorumlu; hükümetin politikalarıdır!”

“İktidar 17 yıldır uyguladığı politikalarla KİT’leri haraç mezat satıp özelleştirmiş, dışa bağlı borçlanma uygulamalarıyla ithalatı teşvik etmiş, üretimi değil tüketim ekonomisini hayata geçirmiştir. İşçilerin sendikalaşmasını engelleyen, grevlerini erteleyen, işsizlik fonunu yağmalayan, kıdem tazminatına göz koyan, memurları kapı kuluna çeviren, yüzde 4’lük dilimlerle verdiği zammı doğrudan ve dolaylı vergilerle anında geri alan, güvenceli çalışma düzenini yok eden, köylünün toprağını ekmesine engel olan, köylünün üretemediği, üretse bile zarar ettiği şu durumun yegane sorumlusu hükümetin politikalarıdır. Esnafın siftah yapmadan kepenk kapattığı, küçük ölçekli işletmelerin artık iflas etmek üzere olduğu, çarkların dönmediği dönemde krizin olmadığını söylemek aklımızla alay etmektir. Soğanın, patatesin, patlıcanın terörist ilan edildiği bu günler, biz emekçilerin yaşamının daha da çekilmez hale geldiği günlerdir.”

“Krizin faturasını biz ödemeyeceğiz!”

Savaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Saygıdeğer Çanakkale halkımız, yargıyı, yürütmeyi yasamayı Saray’a bağlayan ‘Tek Adam’ rejimi ve onun küçük ortağı, yaşanan krizin sorumlularıdırlar. Yaşanan kriz aynı zamanda bir yönetememe krizidir. Yerel seçimleri bir beka meselesi olarak gören bu zihniyetin beka sorunu vardır. Biz işçiler, emekçiler, emekliler köylüler ve küçük esnafın beka sorunu, bu krizi yaratan ve kriz politikaları uygulayan hükümetin bir an önce iktidardan indirilmesiyle giderilebilir. AKP hükümetinin uyguladığı bu ekonomi politikaları, damat ekonomisinin sonucudur. Krizi çıkaranlar sorumlu değilmiş gibi krizin faturası zamlar, vergiler, işten atmalar yoluyla bizlere ödetilmek istenmektedir. Bir sermaye iktidarı olan bu iktidara buradan sesleniyoruz. Krizin sorumlusu biz değiliz. Faturasını da biz ödemeyeceğiz. Krizin faturasını krizi çıkaranlar ödesin!”

Esra Çanlı

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech