Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Baro’dan kınama

Çanakkale Barosu, yayımladığı bir

Çanakkale Barosu, yayımladığı bir açıklamayla görevleri esnasında tehdit ve hakarete uğrayan meslektaşlarına yapılan saldırıları kınadı.

Çanakkale Barosu, baroya bağlı olarak faaliyet gösteren Av. Ezgi Deniz Çalışal ve Av. Güneş Pehlivan’a yönelik olarak gerçekleştirilen tehdit ve hakaretleri kınadı. Baro tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Ezgi Deniz Çalışal, Avukatlık görevini yaparken adliye içinde karşı tarafça tehdit ve hakarete uğramıştır.

Meslektaşımız ve önceki dönem Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Güneş Pehlivan da başka bir olayda Avukat olarak bulunduğu davada karşı tarafça önce telefon ile daha sonra da duruşma salonu önünde tehdit ve hakarete uğramıştır.

Yargının eşit ve kurucu unsuru olan bağımsız savunmayı, vatandaşların hak arama özgürlüklerini temsil eden biz avukatlar, maalesef görevimizi yaparken baskı altına alınmaya çalışılıyoruz. Avukatlar uyuşmazlıkların tarafı değildir. Avukatın, vekil sıfatıyla takip ettiği davanın taraflarıyla özdeşleştirilerek hedef alınması, sözlü ve fiili saldırılara uğraması asla kabul edilemez.

Her iki meslektaşımıza yapılanlara yönelik gerekli yasal yollara başvurulmuş olup yargı sürecinin takipçisi olacağımızı bildiriyor, meslektaşlarımıza yapılan saldırıları kınıyoruz.”

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech