Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Deniz Kula

‏MÜLAKAT ve LİYAKAT

Temsilcisi olduğum Anadolu Eğitim Sendikasının bir açıklamasını okuyunca sanırım bu iş yine olmayacak dedim. Açıklama şöyle: “Millî Eğitim Bakanlığı 2019 yılı Eğitim Kurumlarına yönetici seçme sınavı duyurusunu yayımladı. 2019 MEB-Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı, ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek. Yönetici atama sınavı sonrası MÜLAKAT uygulaması yanlışlığın devamıdır.”

“Milli Eğitim Bakanlığı ile ÖSYM arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında yazılı sınavı MEB yapmayacak. ÖSYM’nin yapacağı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı sonrasında MEB, mülakat sınavı yapacak. Yöneticiliğe ilk defa görevlendirilecekler için yazılı sınav oranını % 80’e çıkarılıp mülakat oranının %20’ye düşürülmesinin atamada LİYAKAT’i artırmayacak bilakis eksiklik devam edecektir.”

Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavından 100 ALAN ADAY MÜLAKATTA ELENEBİLECEK

% 20 mülakatın devam etmesi haksızlıkları önlemeyecek. Aday yazılı sınavdan 100 alsa bile 60 puan barajının altında bırakıldığı takdirde tercih dahi yapamayacak. O zaman sizce mülakatın oranı %20 olsa da hangi sınav daha önemli. Yazılı sınav mı, mülakat sınavı mı? Yönetmelikteki %20 mülakat ve özellikle mülakattaki 60 puan barajı olduğu müddetçe yapılacak sınavın çok önemi olmayacaktır.

Mülakat sistemi gerçekten liyakat hedeflerse uygulanabilir örnekleri bulunmaktadır. Özellikle lider yetiştirmek isteyen kurum ve kuruluşlar lider özellikli kişileri bulabilmek için mülakat yöntemini kullanırlar.

 Liderlik becerileri (sistemi anlayabilme ve sistemin tepkileri tahmin edebilme vb.)

Organize yeteneği (yeteneğine ve kararlarına güvenen personel oluşturma)

Kurumda ben biz dengesini kurma becerisi (egosunu dengede tutabilen yönetici demektir)

Hem bilgi, otorite hem de vicdan sahibi olabilme.

Sonuç olarak TEKNİSYEN özellikli yani stratejik düşünen kişilerle okul ve kurumlarda verim alamasınız. Aynı zamanda sistemik ve sezgisel düşünme yeteneği gelişmiş UZMAN YÖNETİCİLERLE ilerleme olabilir. Mevcut mülakat sistemi bu tür yöneticileri seçebilir mi? Seçer diyen varsa beri gelsin. Görüşmek üzere.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech