Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Denizimiz Yok Ama Termalimiz Var!”

Hafta sonunu yoğun kar

Hafta sonunu yoğun kar yağışı altında tamamlayan Çan’da, belediyeye bağlı ekipler yollardaki kar ve buzlanmayı termal su kullanarak eritti. Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu ise “Çanımıza her alan katma değer sağlayan termal suyumuzu, karla mücadele çalışmalarımızda da kullandık… Denizimiz yok ama termal suyumuz var” şeklinde konuştu.

Kar yağışlarının ardından trafiği adeta çileye dönüştüren yollardaki buzlanma için Çan’da yeni bir formül geliştirildi. Termal su kaynaklarıyla bilinen Çan’da, belediyeye bağlı itfaiye ekipleri, yol üzerlerindeki karları eritmek için termal su dökme işlemi yaptı.

Önce iş makineleriyle ilçe genelinde yol açma çalışmaları yapılırken bunu takiben uygulanan termal su dökme işlemi ise karları hızla eritti.

“Termal su, Çan’a katma değer sağlıyor!”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu ise “Çanımıza her alanda katma değer sağlayan termal suyumuzu bugün de karla mücadele çalışmalarımızda kullandık. Kar yağışının durmasıyla caddelerimizi termal suyumuz ile temizliyoruz” ifadelerini kullandı.

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech