Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

ÜLKÜCÜ

Ülkücü; tek ve gerçek liderinin gösterdiği yolda, taşıdığı milli ve manevi değerleri ile mensubu olduğu topluma lokomotif olan Türklük gurur ve şuuru ile İslam ahlak ve faziletini düstur edinen kişidir.

Ülkücü; ülkesinin geleceği, devletinin bekası için sırt sırta verdiği dava arkadaşını kardeş diye belleyen ve gerektiğinde onun için ölümü göze alan, sadakat ve samimiyetin adıdır. Ülkücü; kula kul olan zihniyeti lanetleyerek, yalnız ve yalnız Allah’a kullukta yarışarak, “Bugün Allah için ne yaptın?” sorusunun kendince muhatabı olup; akşam yastığa başını koyduğunda ahrette vereceği hesabın narı ile yanan, “Ballar balını buldum, kovanım yağma olsun” diyen Yunusça bir zihniyetin adıdır. Ülkücü, kendi ülküdaşına kin duymayan, akçeli işlere karışmayan, kul hakkı yemeyen kişidir. Ülkücü, alavere dalavere bilmeyen, kumpaslara itibar etmeyen, Elif gibi dik bir Alperendir. Ülkücü; Faşizme, Komünizme, Siyonizme ve her türlü Emperyalizme Kuvva-yı Milliye ruhu ile karşı durarak, Çanakkale’de şehit düşen kahramanların adıdır. Ülkücü; lider, teşkilat, doktrin üçlemesinin gereklerini yerine getirirken; ülkücü misyonundan taviz vermeden gerektiğinde kendisini mahalle ağzı ile pazarlamaya çalışanların alayına da gider yapan dik duruşun adıdır. Ülkücü; ülkücülük mensubiyet ruhu ve anlayışı ile bölmeden, parçalamadan, yıkmadan, dışlamadan, birlikte yaşama azim ve kararlığı taşıyan herkesin, bu ülkenin vatandaşı olduğu idraki ile Türkiye’yi çağlar ötesine taşıyarak, Dünya lideri yapma azim ve gayreti taşıma sevdasının adıdır…

KİMSESİZİN KİMSESİ

Ülkücü; yetimin, fakir, fukara ve gurabanın hakkını kendi çıkar çevresine peşkeş çektirerek çanak tutan, Millete ana avrat küfreden ve onunla kol kola yürüyen zihniyete karşı “Kadife eldiven içinde demir yumruk” tur. Ülkücü; Allah’ın rızasını iktidar hırsının önünde tutan, her türlü fitne ve fesada karşı Yezitçe düşünenlere karşı, ölümü bile bile Hüseyin’ce yola çıkanların adıdır. Ülkücü; birlikte yola çıktığı arkadaşını, yolda buldukları ile değiştiremeyecek kadar samimi bir davanın erdemli savunucusudur. Ülkücü; pazarlanamayacak kadar değerli, biri birine düşürülmeyecek kadar sağduyulu davasının eri, vatanın onurlu bekçisi, Cumhuriyetin teminatı, Türk devletinin bekası ve milletinin umutla beklediği geleceğidir. Ülkücü Arif Nihat’ta bayrak, Genç Osmanoğlu’nda Malazgirt, Mehmet Akif’te istiklal marşıdır. Kısacası ÜLKÜCÜ; Malazgirt’te Anadolu’nun kapısını açan ALPASLAN, Anadolu’ya iman tohumları eken Horasan erleri ve HOCA AHMET YESEVİ, Bizans tahtını yerle yeksan eden FATİH ve Milli Mücadelenin Başkahramanı MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ve onun silah arkadaşlarıdır. Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech