Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Saadet Öğretmen Çanakkale’de

Tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı,

Tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı, cinsel istismar konularında hukuki mücadelelerde bulunan ve UCİM Derneği’ni kuran Saadet Özkan cumartesi günü Çanakkale’deydi.

Tüm Türkiye’nin Saadet öğretmen olarak tanıdığı, bu güne kadar çocuk istismarı ile ilgili birçok konuda mücadele eden ve hukuki yollar ile mücadelesini sürdüren Saadet Özkan cumartesi günü Çanakkale’deydi. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM)’in başkanı olan Saadet Özkan Cumartesi günü saat 13.00’te Duvar Dibi’nde bir etkinlikte bulundu. Bilgilendirme etkinliği olan programa Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da katıldı. Başkan Gökhan Saadet Öğretmen’in söylemlerini dikkatle dinledi.

“Ciddi bir eğitim almamız gerekmektedir”

Saadet Özkan yapmış olduğu konuşmasında UCİM hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Derneğin kuruluş amacını, çalışma prensiplerini ve dernek üyelerinden söz etti. Çocuklara kontrolsüz temasların olmaması gerektiğini belirten Özkan, ciddi bir eğitim almamız gerekmektedir vurgusunda bulundu. Eğitim ile bazı sorunların üstesinden gelebileceğimizi belirten Özkan, her hangi bir istismar konusunda neler yapılabileceği hakkında uzun uzun açıklamalarda bulundu.

“Çanakkale’de 50 üyemiz var”

Saadet Özkan, “Ülke genelinde birçok üyemiz var. Önce çocuk dediğimiz bir yola çıktık. Biz İzmir Valiliği ile birlikte 100 okula eğitim veriyoruz. 100 okul eğitiminde anne baba eğitimleri, rehber öğretmen eğitimleri ve çocuk eğitimleri veriyoruz. Onun dışında hukuksal eğitimler veriyoruz. Hemen hemen Türkiye genelinden her ay bin 200 üye geliyor. Yaptığımız istatistiklere göre bu şekilde gidersek 5 yıl sonra 1 milyonu geçeriz. Bizim arkamızdaki en büyük güç halk kitlesidir. Çok büyük mücadelelerde bulunduk. Çanakkale’de şu an 50 civarı üyemiz var. Yapılanma daha oluşalı bir sene olmadı. Üniversitedeki kongrelerimizde büyük kitlelere hitap edebiliyoruz. Bizim yüzde 80 genç kadromuz var” ifadelerini kullandı.

Saadet Özkan kimdir?

Saadet Özkan, çocuk istismarına karşı bir aktivisttir. Okul öncesi öğretmeni olup; geçtiğimiz yıl İzmir Menderes’te öğrencilerinin müdürleri tarafından cinsel istismar edildiğini öğrendi. Konuyu öğrendiği günden itibaren olayın peşini hiçbir şekilde bırakmadı. Kamuoyunun desteğini arkasını aldı mücadelesini hukuki boyutlarda sürdürdü.  Tüm bu çabaların sonucunda, İlkokulda 6 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiası ile hakkında dava açılan, 1,5 yıl tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan, ardından tekrar tutuklanıp yargılanan emekli okul müdürü Adil Ş, 82 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech