Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Finans Sektörüne Çanakkale Damgası

TÜMAD ile Çanakkale Otoyol

TÜMAD ile Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım A.Ş., Çanakkale’de yaptıkları yatırımlarla, Türk Finans sektörünün Oscar’ları olarak adlandırılan Bonds & Loans Türkiye 2019 Ödüllerinin sahibi oldu.

 

Türk Finans sektörünün Oscar’ları olarak adlandırılan Bonds & Loans Türkiye 2019 Ödülleri sahiplerini buldu. TÜMAD Madencilik, Yılın Doğal Kaynaklar Dalında birincilik ödülü alırken;  Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım ve İşletme A.Ş. ise “Yılın Altyapısı” ve “Proje Finansmanı Anlaşması” kategorilerde ödül aldı.

Türk sermaye piyasaları ile finans sektörünün en saygın ödüllerinden biri olarak kabul edilen ve finans sektörünün Oscar’ları olarak nitelendirilen “2019 Türkiye Bonds & Loans Ödülleri”, GFC Media Group’un ev sahipliğinde bu yıl beşinci kez sahiplerini buldu.

Türkiye’nin finansal piyasalarının uluslararası yatırım topluluğu ile profilini yükseltmesi ve gelecekte Türk şirketleri tarafından ihraç edilmesine ilham vermek için bir fırsat yaratan, Sektörün en yüksek profilli rakamlarını bir araya getiren Finans Sektörü Oscar’ları olarak da tanımlanan ödül töreni, kuruluşların tahvil ve borç piyasalarındaki üstün başarısını kutlamak için düzenlenen en büyük endüstri ödül töreni. İstanbul Beşiktaş Shangri-La Otel’de düzenlenen ödül töreninde, Türkiye’nin önde gelen bankacıları ve şirket yöneticileri hazır bulundu.

 

TÜMAD’A “EN İYİ” ÖDÜLÜ

Törende, NUROL Grubuna bağlı TÜMAD Madencilik, Aralık 2017’de gerçekleştirmiş olduğu 210 milyon dolar büyüklüğündeki proje finansmanı ile Yılın Doğal Kaynaklar Dalındaki en iyi Finansman ödülüne layık görüldü.

Birincilik ödülünü; Nurol Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Finans Grubu Başkanı Kerim Kemahlı, TÜMAD Genel Müdürü Hasan Yücel, şirket çalışan ve yöneticileri ile finans anlaşmasına destek veren bankacılarla birlikte aldı.

 

“İSTİHDAM OLARAK GERİ DÖNECEKTİR”

TÜMAD Madencilik Genel Müdürü Hasan Yücel, ödülden çok, ödülün verilme nedeni olan kriterlere dikkat çekerek; “Sermaye piyasaları ve finans sektörünün Oscar’ı olarak kabul gören Bonds & Loans tarafından Doğal Kaynaklar Finans Anlaşması dalında birincilik ödülüne layık görülmemiz elbette bizi gururlandırmıştır.  Ancak bizim TÜMAD’ın, en iyi uygulanabilir teknolojiyi kullanarak; paydaşlarının sosyal onayına başvurarak, çevreye saygılı, sürdürülebilir madencilik anlayışı ve uluslararası düzeyde kabul gören tüm yeni trend ve kriterleri yerine getirdiği için bu ödüle layık görülmesi ayrı bir gurur vesilesi olmuştur. Doğal Kaynaklar Dalında başarımızı taçlandıran bu ödül, başta yatırım yaptığımız Çanakkale ve Balıkesir illerimiz başta olmak üzere, ülke ekonomimize katma değer ve istihdam olarak geri döneceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Yücel, ayrıca Türk Madenciliğine olan güven ve finansman işleminin zamanlaması açısından bu ödülün ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Törende, Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım ve İşletme AŞ, “Yılın Altyapısı” ve “Proje Finansmanı Anlaşması” kategorilerinde büyük ödüllerin sahibi oldu.

Şirket bu ödülleri, Marmara  Bölgesinde kamu-özel ortaklığına dayanan Marmara Bölgesi çevre yolunu tamamlamak için yaptığı 2 milyar 265 milyon avro tutarındaki amortisman kredisi anlaşmasıyla aldı.

 

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech