Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Çaylaaaaaaaaar!

Eceabat’ın tek kadın çay ocağı işletmecisi olan Nilgün Yıldız, 8 yıldır alnının teriyle kazanarak hem aile bütçesine katkı sunuyor hem de iki çocuğunu okutuyor. Gazetemize konuşan Yıldız, “Kadın isterse her şeyi yapar” diyerek çaydaki iddiasını da ortaya koydu.

19 yıllık evli ve 2 çocuk sahibi olan kadın girişimci Nilgün Yıldız, ikisi de öğrenci olan evlatları için gecesini gündüzüne katıyor. “Eşim eczacı kalfası olarak çalışıyor. Ben de aile bütçemize katkım olsun, çocuklarım iyi yetişsin diye 8 senedir yalnız çalışıyorum.” diyen Yıldız, sezonda sabahın erken saatlerinde açıp geç saatte kapattığı çay ocağında kazandığıyla, hem çocuklarını okutuyor hem de kendi ocağını tüttürüyor.

“BİR ELİN NESİ VAR İKİ ELİN SESİ VAR”

Hayat şartlarının zorlaştığını, bu devirde esnaf olmanın çok daha zor olduğunu kaydeden cefakar anne, “Bizler de ailemize destek olmak ve bu zor şartlar altında ayakta durabilmek için çalışıyoruz. Çocuklarımızı iyi bir şekilde okutmak ve yetiştirmek için çabalıyoruz. Kadınlar isterse her işi yapabilir. Erkeklerin yapabildiği her şeyi yapabilir. Ailede artık karı-koca her ikisi de çalışmak zorunda… Ne demişler; bir elin nesi var iki elin sesi var. Bu devirde esnaflık çok zor. Ona rağmen dayanmaya çalışıyoruz. Bu çay ocağını en az 7 yıl daha yapmayı planlıyorum.” diye konuştu.

ÇAYDA ÇOK İDDİALI

Çay ocağını açtığından beri Eceabatlı vatandaşların kendisine destek olduğunu ve müşterilerinin daimi olduğunu kaydeden kadın esnaf, “Çayda iddialıyım. Ev çayı tadında çay içmek isteyen herkesi bekliyorum. İyi çayın tadından anlayanlar, kaliteli ve ucuz çay içmek isteyenleri Durak Cafe’ye bekleriz.” diye konuştu. İşini severek yaptığını vurgulayan Yıldız, 8 yıldır tek başına işlettiği çay ocağını kış sezonunda sabah 6.00’dan akşam 18.00’e kadar açık tuttuğunu ancak sezonda ise 5.30’da başlayan mesaisinin akşam 21.00’lere kadar sürebildiğini ifade etti.

Eylem Gözeldere

 

 

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech