Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Taşkın gururlandırmaya devam ediyor

Avrupa Şampiyonu Milli Tekvandocumuz

Avrupa Şampiyonu Milli Tekvandocumuz Zeynep Taşkın, Gençler kategorisinde de Türkiye Şampiyonu olarak Avrupa Tekvando Şampiyonası’na katılma hakkı kazanma yolunda önemli bir adım daha atmış oldu.

Türkiye Tekvando Federasyonunun 2019 yılı Faaliyet Programında yer alan Gençler Tekvando Türkiye Şampiyonası 15-20 Ocak 2019 tarihleri arasında Konya’da yapıldı. 74 ilden 2200 sporcu iştirak ettiği şampiyonaya yoğun bir ilgi ve katılım vardı. Katılımcı iller arasında İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropol şehirler ve iller de bulunmaktaydı. Zorlu müsabakalar yaşandı, sporcular kıyasıya mücadele verdiler.

Ülkemizin ve Çanakkale’mizin gururu, Avrupa Şampiyonu sporcumuz 49 kg’da yarışan Zeynep Taşkın, şampiyonada mükemmel maçlar ortaya koydu.

Çanakkale Tekvando İl Temsilcisi, Milli Takım ve Anafartalar Spor Kulübü Antrenörü Hasan Altunışık, şampiyona ardından yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Kategorisinde 131 sporcu bulunan Zeynep, beş maçını nakavt olmak kaydıyla 7 maç alarak rakiplerini yenerek Türkiye Şampiyonu oldu. Taşkın bu başarısıyla Avrupa Tekvando Şampiyonası’na katılma hakkı kazanma yolunda önemli bir adım daha atmış oldu.

Ayrıca şampiyonada kulübümüz ve Milli Takım sporcusu 59 kg’da Mustafa Önem ve Melek Gündoğdu yaptıkları mükemmel maçlarla rakiplerini yenmeyi başararak ilk dokuza girdikleri için 13-16 Şubat 2019 tarihlerinde Antalya’da yapılacak olan Uluslararası Turkish Open Taekwondo şampiyonasına Türk Milli Takımını temsil etme hakkını elde ettiler. Sporcularımız bu başarıyı hak ettiler çünkü çok gayretli çalışarak bu şampiyonaya hazırlandık. Ben sporcularıma güveniyorum, yapılacak olan şampiyonada da şampiyonluklar alacaklarını almaları konusunda onlara güveniyorum.

Altunışık sözlerine şöyle devam etti:

“Şampiyonaya 8 sporcuyla katılarak Çanakkale Tekvandosu’nun gelişmesi ve başarılı olması için elimizden gelen tüm imkânları seferber ettik. Bu şampiyonaya günde çift idman yaparak hazırlandık. Bu sporun temeli olan minik ve yıldız sporcularımız yarınların Avrupa ve olimpiyat şampiyonları olma aşamasında gayret gösterecekler. Ben de il temsilcisi olarak onlara iyi bir ortam sunmak ve onların daha iyi ortamda spor yapabilmeleri için yetkili kişi ve kuruluşlarla irtibat halinde olacağız.

Aldığımız başarılar, sporcularımıza imkân verildikten sonra ve desteklendiklerinde, ne kadar büyük başarılara imza atabileceklerinin teminatıdır. Çanakkale kamu kurum ve kuruluşlarından, özel sektöründen tekvandoda ve hatta her sporda Çanakkale’de adını duyuran başarılı sporcularımıza yardım ve desteklerini esirgememelerini diliyoruz.

Ben bu sporcularımızı bir kez daha tebrik ediyor, kendilerinden derecelerine derece katarak daha büyük başarılar beklediğimizi ifade etmek istiyorum.”

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech