Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhur İttifakı 3 ilçede daha uzlaştı!

Adalet ve Kalkınma Partisi

Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi, Çanakkale’de Cumhur İttifakı kapsamında Merkez İlçe’nin haricinde bugün itibariyle Lapseki, Çan ve Biga için anlaştı.

Geçtiğimiz gün Çanakkale Belediye Başkanlığı için AK Parti’nin adayı Ayhan Gider’e destek vereceklerini açıklayan MHP, belediye meclisi ve il genel meclisinde de ortaklaştı. Belediye meclisinde kontenjan aday Levent Burak Ünal başta olmak üzere, Evren Yalçın, Muharrem Kocabey, Cahit Kiper ve İbrahim Giray Kaya gibi Milliyetçi Hareket Parti’li siyasilerin de üye adayları arasında yer aldığı öğrenildi.

İL GENEL MECLİSİ 3. SIRA RAMAZAN AK

İttifak kapsamında, İl Genel Meclisi listesinde de anlaşma sağlandı. Birinci ve ikinci sırada AK Parti’li isimlerin yer alacağı listede üçüncü sırada MHP’li Ramazan Ak’ın olduğu öğrenildi.

4 İLÇEDE 3 BELDEDE İTTİFAK!

AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız ile Genel Merkezlerin talimatları görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten MHP İl Başkanı Hakan Pınar ise yaptığı basın açıklamasında “Önemli olan Çanakkale’de Cumhur İttifakı ruhunun olabildiğince yansıtılması yönündeydi. Bu kapsamda yapılan görüşmeler neticesinde; Biga ilçe merkezi, Gümüşçay ve Karabiga beldeleri, Lapseki ilçe merkezi ve Çardak beldesi, Çan ilçe merkezi olmak üzere, Merkez ilçe ile birlikte 4 ilçe ve 3 beldede Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhur İttifakını destekleme kararı almıştır.” diye konuştu.

ÇAN’DA MİLLET İTTİFAKI KURULMAMIŞTI

Öte yandan Millet İttifakı cephesinde ise Lapseki ve Biga’da anlaşılmış ancak Çan’da herhangi bir ittifak söz konusu olmamıştı.

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech