Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇTSO, Dünyanın En Büyük Gıda Fuarı’nda

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Bakanlığı desteği ile yürütülmekte olan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) programı kapsamında; Birleşik Arap Emirlikleri/Dubai’ye16-20 Şubat 2019 tarihlerinde Yurt Dışı Pazarlama faaliyeti gerçekleştirdi.

ÇTSO’nun haberine göre Oda tarafından yürütülmekte olan “Gıda UR-GE” projesinde yer alan; AEP Anadolu Etap Penkon Gıda ve Tarım Ürünleri San. ve Tic. A.Ş., Akua Tek  Su Ürünleri Gıda Turizm San. ve Tic. A.Ş., Biga Dörtel Gıda Hay. Nak. Tur. San. ve Tic. A.Ş., Çelik Grup Day.Tük.Ltd.Şti., Damlıca Gıda Tarım Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd.Şti., Deva Zeytin ve Zeytinyağı Paz. San ve Tic.Ltd.Şti., Elta Elektrik Taahhüt İnş. Tic. Ltd.Şti.,İda Bahçe Organik Yaşam Tarım Ürn. San. ve Tic. Ltd.Şti. ve Tellioğlu Yem Gıda Ent.Tes.San. ve Tic. A.Ş.,’nin katılımlarıyla, dünyanın en büyük gıda fuarı olan ve Dubai’de 17-21 Şubat 2019 tarihlerinde düzenlenen Gulfood fuar ziyaretini de kapsayan Yurt Dışı Pazarlama çalışmasının temel faaliyeti ise firmalar tarafından gerçekleştirilen “B2B Meeting” oldu.

“ÇTSO, ÇANAKKALE İHRACATININ EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ VE LOKOMOTİFİ OLMAYA DEVAM EDİYOR”

Dubai Yurt Dışı Pazarlama faaliyeti hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak bölgemizin ilk UR-GE projesini öncelikli sektörlerimiz arasında yer alan gıda sektöründe gerçekleştiriyoruz. 2017 yılı Haziran ayında başlayan proje kapsamında ilk olarak, firmalarımız ziyaret edilerek, gerçekleştirilen saha çalışmaları sonucunda “İhtiyaç Analizi” oluşturuldu. Hazırlanan ihtiyaç analizimizin sonuçlarına göre; eğitim, danışmanlık ve yurt dışı hedef pazarlarımızı tespit edilerek firmalarımızla 3 yıllık yol haritamızı hazırladık. İhracata yönelik eğitimlerimiz ve danışmanlık faaliyetlerimiz Ocak 2019 ayı itibari ile tamamlandı. Bu süreçte firmalarımıza dört farklı ihracata yönelik uygulamalı eğitimler verildi. Eğitimlerle beraber alınan Kalite Danışmanlık hizmetinde firmalarımız; ISO 22000, BRC V7, IFS VE Global Gap Standardı eğitimlerini tamamlandı. Projemizin şimdiki aşamada ise hedef Pazarımız arasında yer alan Birleşik Arap Emirliklerinde ikili iş görüşmeleri gerçekleştirerek firmalarımızı alternatif pazarlara taşıyacağız. Dubai Ticaret Müşavirliğimizin işbirliğinde firmalarımıza ikili iş görüşmeleri için profesyonel operasyon desteği aldık. 16-20 Şubat 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek, Yurt Dışı Pazarlama faaliyetimiz kapsamında, Dubai Novotel World Trade Centre toplantı salonunda 19 Şubat 2019 tarihinde katılım sağlayan 9 firmamızla tem gün “B2B Meeting”  faaliyeti gerçekleştireceğiz. Bununla beraber resmi ziyaretlerimiz arasında; Dubai Ticaret Odası ve Ticaret Müşavirliği ziyaretlerimizle Dubai ekonomisi hakkında detaylı bilgi sahibi olacağız.  Dört gün sürecek olan Yurt Dışı Pazarlama faaliyetimizde, Gulfood fuarında firma ziyaretleri, B2B görüşmeler ve resmi temaslarda bulunacağız.” dedi.

ÇTSO’yu fuarda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy, Yönetim Kurulu üyeleri Berkin Karaca ve Volkan Temiz, Genel Sekreter Sema Sandal ile Proje ve İş Geliştirme Uzmanı Gökhan Doğru temsil etti.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech