Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Semizoğlu Sordu Gökhan Yanıtladı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) üyeleri, Meclis Toplantısı’nda bir araya geldi. ÇTSO’da yapılan toplantıya Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da katılım gösterdi. ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu, pek çok konuda Ülgür Gökhan’a sorular yöneltirken ön plana ise, AVM’deki ortak alanların kiraya verilmesi, şehrin ulaşım sorunu ve yıkılan kamu binalarının yerine yenisinin yapılıp yapılmayacağı meselesi çıktı. Başkan Gökhan da Semizoğlu’nun sorduğu her soruya belediye olarak sunabilecekleri çözüm önerilerini iletti.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da katılım gösterdiği meclis toplantısında bir araya geldi. Geçtiğimiz gün ÇTSO’da gerçekleştirilen ve 2 buçuk saate yakın süren toplantıda Başkan Ülgür Gökhan kürsüye çıkarak 31 Mart’ta tekrar seçilmesi durumunda şehir için neler yapabileceklerini tek tek anlattı.

Çanakkale’de hiçbir zaman ranta müsaade etmediğini, halkının başını öne eğdirecek hiçbir kirli işe bulaşmadığını söyleyen Gökhan “Eğer yeniden Çanakkale halkı beni bu göreve layık görürse de hizmetlerimiz ve yatırımlarımız bu yönde devam edecektir” vurgusunda bulundu.

Gökhan’ın konuşmasının akabinde ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu da oda üyeleri adına Gökhan’a yönelik sorular sordu. Semizoğlu, sorularını ana başlıklar halinde belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Semizoğlu’ndan Başkan Gökhan’a 5 Maddelik Öneri

  • “Biz AVM’deki ortak alanların kiraya verilmesi meselesinin çözülmesini istiyoruz. AVM’deki denetimlerin biraz daha arttırılmasını talep ediyoruz. Bazı üyelerimizin ciddi sıkıntıları var çünkü, bize ifade ediyorlar ama ortaya çıkamıyorlar çünkü olumsuz etkileniyorlar. O yüzden bunu buradan bir kez daha dile getirmek istiyoruz.”
  • “Otogardaki şartlar çok olumsuz… Giden yolcu bekleme salonu yok, tuvaletler gerçekten çok kötü durumda. Dışardan Çanakkale’ye gelen havaalanı ya da karayoluyla geliyor. O yüzden bu durum marka şehir olan Çanakkale’mize yakışmıyor. Ve bununla birlikte otogarın bağlantı noktasının çan yoluna inmesini istiyoruz.”
  • “Bir diğer mesele ise yıkılan kamu binaları… Biz yıkılan kamu binalarının yerine kesinlikle yeni bina yapılsın istemiyoruz. Şehrin gelişmesini istediğimiz yerlere yenisini yapalım. Kamu binaları yeşil alan olarak halkın kullanımına açılsın.”
  • “Çanakkale’nin en büyük sorunu trafik… Ulaşımın rahatlatılması lazım. Otopark sorunun mutlaka en kısa zamanda çözülmesini istiyoruz.”
  • “Ve yaptığımız parkların duvarlarına ben anlam veremiyorum. Bizi kimi neyden koruyoruz? Halk Bahçemiz var, etrafı duvarlarla çevrili. Hamidiye Tabyası yapıldı, etrafında duvarlar var. Bizce böyle bir şeye gerek yok. Bu duvarları kaldıralım. Ve buna ek olarak, popülizmden uzak, ada bazında imar istiyoruz.”

Ülgür Gökhan’dan çözüm önerileri…

Semizoğlu’nun 5maddede dile getirdiği kente dair problemlerin ardından Başkan Ülgür Gökhan, şehrin sorunlarının farkında olduğunu ve bunu kısa zamanda çözeceklerini belirterek “Otopark konusunda bildiğiniz gibi, çalışmalar devam ediyor. Otogar hususuna gelirsek, sık sık denetim yapıyoruz. Bahsettiğiniz, tuvaletlerin kötü olma meselesi gibi bir sıkıntıyı henüz gözlemleyemedik ama bunu not aldım. Mutlaka yeniden inceleyeceğiz. Fakat otogarın Çan yoluna bağlanması meselesi Karayolları ile ilgili. Şu an böyle bir şeye müsaade etmiyorlar. Fakat bu konuyu da tekrar gündeme getireceğiz. Tüm dediklerinizi not aldım, her biriyle mutlaka ilgileneceğiz” diye konuştu.

Toplantı soru-cevap şeklinde bir süre devam ettikten sonra sona erdi.

 Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech