Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sazıyla dinleyenleri mest etti

Çanakkale Kent Müzesi ve

Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nde, Çarşamba günü kent dinletisi gerçekleştirildi.

Sanatçı Bülent Genç, kendisini konuşmaktan ziyade sazıyla ifade etmeyi sevdiğini belirtirken ilk olarak bir Çanakkale Türküsü ile dinletisine başladı. Ege, Doğu Anadolu, Karadeniz gibi farklı yörelerden seçtiği türküleri paylaşan Bülent Genç, türkülerin birleştirici etkisinden de bahsetti. Türkülerde coğrafyaların yumuşak geçişleri olduğunu ifade ederken bir türkünün farklı coğrafyada da biliniyor olmasının kültür aktarımı nedeniyle olabileceğini belirtirken askerlik gibi etkileşimin yoğun olabileceği durumlardan örnek verdi.

DOSTUM DOSTUM MEST ETTİ

Geçmişte yapılan uzun dönem askerlikler neticesinde farklı yörelerden gelenlerin birbirlerine kendi yörelerindeki türküleri öğretmesi ve askerlik bitiminde memleketine dönen askerlerin öğrendikleri farklı yöre türkülerini aktarması ile kültür aktarımının oluşabileceğini, bazı türkülerde yer alan farklı yöreye ait olma durumunun bundan kaynaklanabileceğine değindi. Genç kendisinin de halen daha yeni deyişler ve türküler öğrendiğini söylerken dinletiye katılan konukların beraber söyleme talebine karşılık olarak herkes tarafından bilinen “Dostum Dostum” türküsünü söyleyerek dinletisini sona erdi.

Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nde 20 Şubat 2019 Çarşamba saat 18.00’da Öznur Cencik ile “Çocuk ve Masal” başlıklı sohbet gerçekleştirilecektir.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech