Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TİP’in kuruluşu kutlandı

Türkiye İşçi Partisi’nin kuruluşunun

Türkiye İşçi Partisi’nin kuruluşunun 58. Yıl dönümünde Tüm Emekli Sen basın açıklamasında bulundu.

Türkiye İşçi Partisi’nin kuruluşunun 58. Yıl dönümünde, Tüm Emekli Sen Belediye İş Merkezi içerisinde bulunan bürosunda saat 14.00’te bir basın açıklamasında bulundu.

Açıklamayı yapan Tüm Emekli Sen Şube Başkanı Emin Ergun, “Bugün 13 Şubat. Türkiye’nin siyaset ve emek tarihinde 13 Şubat önemli bir yer ediniyor. 13 Şubat 1962 yılında Türkiye İşçi Partisi (TİP) kuruldu. 13 Şubat 1967 yılında işçi sendikaları kuruldu. Ülkenin sol aydınlarına yapılan çağrı ile kurulan TİP sürecinde, çağrı yapılan aydınlardan birisi de Mehmet Ali Aybar’dı. Uzun süren görüşmelerin ardından Aybar, Parti Genel Başkanlığı’nı kabul etti. Yine Aybar’ın çağrısı ile Saldun Aren, Behice Boran gibi yeni aydınlar TİP içerisinde yer aldılar. Yine sendikalardan, işçi kesiminden büyük katılımlar oldu ve TİP kısa süre içerisinde geniş kitlesel emekçi kesimleri kucaklayan bir parti konumuna yükseldi.

12 Mart tarihinde 1971 cuntası ile TİP kapatılırken, Genel Başkanlar ise 15’er yıl hapis cezasına çarptırıldılar. Tip, kurulduğu günden bu yana emekçilerin ve halkın yanında günümüz işçi haklarının alınması konusuna büyük mücadeleler sağlamıştır.  Bizler, TİP’in kuruluşunun 58’inci yıl dönümünü kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech