Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

TANZİM SATIŞ

Her ne hal olduysa, Sebze-Meyve fiyatları düşmeye başladı. Ne sihirdir ne keramet. Bayram değil Seyran değil. Eniştem beni niye öptü? Hani, ağlayıp, sızlıyordunuz? Sel geldi. Hortum geldi. Yandık. Bittik. Ne oldu? Tarla malı mı çıktı? Bahar mı geldi? Hükümetin, Tanzim satış yerleri açacağını duyan bu fırsatçılar, yelkenleri suya indirmiş durumdalar. Bizler yaşımız icabı bu Tanzim Satış mağazalarını gördük. Mesela Gima vardı. Türkiye’nin çoğu yerlerinde. Tansaş vardı. Halen Belediyelerin işlettiği Halk Ekmek var. Kuruluşların satış yaptıkları kooperatifler vardı. En önemlisi ise Narh vardı. Öyle herkes kafasına göre fiyat tespiti yapamazdı. Mesela Domatesin fiyatı tespit edilirken faturaya bakılır. Yüzde 30 ilave yapılıp satılırdı. Buna uymayanlara ceza yazılırdı. Hükümet çok önemli bir adım atmıştır. Bir de bu sebze meyvede serbest piyasa işine son verilse, tadından doyum olmaz. Bakınız. Geçen hafta 15 lira olan Patlıcan, bugün 6 liraya düşmüş. Tabii ki bu duruma bazıları üzülmüş. Her akşam, Televizyonlarda, Gamlı Baykuş gibi Biber şu fiyata Patlıcan filan fiyata yükseldi. Öldük bittik diyerek, zil takıp oynayan, hükümete muhalefet eden kesim, karalar bağlamış durumda. Sistem aynı sistem. Zihniyet aynı zihniyet. Memleket batsın. Yeter ki, bu Erdoğan başımızdan gitsin. PKK, Vatan hainleri iktidara gelsin fark etmez. AK Parti, MHP birlikteliği son bulsun. Bütün amaç budur. Ama, avuçların yalayacaklar.

HORTUM

Antalya’yı Hortum vurdu. Allah doğal afetlerden korusun. Ne yazık ki, bu hortum, hortumcuları sevindirdi. Zam üstüne zam yaptılar. Gerekçe hazır. Sel vurdu. Kar yağdı böyle oldu. Ama Kazın ayağı hiç de öyle değil. Bakınız. Antalya’da ekili sera alanları 50 Bin dönüm. Zarar gören kısım ise 2 Bin dönüm. Zarar görmeyen yerler çoğunlukta. Bunun Mersin’i var. Adana’sı var. İzmir’i var. Muğla’sı var. Var oğlu var. Hortumdan zarar gören ekili alan, Türkiye’deki Sera alanlarının, tam BİNDE İKİSİ. Yanlış duymadınız. Devede kulak yani. O kadar bağırıp çağırdılar. Aslında problem var. Nerede? Üretim maliyetlerinin yüksekliği, üreticinin belini büküyor. Ekmiyor. Tabi ki, hükümet bu konuda da tedbirler almalı. Nitekim, Bankalar Seracılar için destek kredileri vermeye başladılar. İyi bir gelişme, Anlayacağınız birileri milletin ekmeği ile oynuyor. Devlet, buna göz yummayacağının işaretlerini verdi. Allah rast getirsin.

AZICIK UCUNDAN

Anne masada yemekleri dağıtır dağıtmaz küçük kız gözlerini kapamış, avuç içlerini birbirine yapıştırıp başını öne eğmiş ve duaya başlamış. Hayli uzun süren bir dua faslından sonra tek gözünü hafifçe aralayıp tabağına bakmış. Birden “Tanrım” demiş yerinden sıçrayarak “E ama kerevizler tabağımda hâlâ duruyor?”****

Baba, Tabiat Bilgisi öğretmenimiz sanırım alkolik.

– Nereden çıkarttın bunu?

– Geçen derste “‘Kasırga’ nasıl olur?” diye sordum, “Bir ölçü nane likörü, iki ölçü Cin’le çırpılıp üzerine buzlu limon atılacak” diye cevap verdi bana… Sağlıcakla kalınız.

 

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech