Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gezici Tır yola çıktı

Çanakkale Savaşları’nın ve Çanakkale

Çanakkale Savaşları’nın ve Çanakkale ruhunun Anadolu’da daha iyi anlaşılması ve tanıtılması için tarihçi ve yazar Ahmet Uslu’nun girişimleri ile hayat bulan Gezici Tır dün yola çıktı.

2009 yılında tarihçi-yazar Ahmet Uslu’nun girişimleri ile mobil bir müze oluştu. Çanakkale Savaşları Müzesi haline gelen tır geçen seneden beri Türkiye’nin birçok bölgesini gezerek vatandaşlara Çanakkale ruhunu tanıttı. Tır dün Cumhuriyet Meydanı’ndan saat 12.30’da yola çıktı.

Tır önce Çanakkale’nin ilçelerini gezecek daha sonrasında Kastamonu başta olmak üzere çeşitli illere uğrayacak.

“Müze tırı 3 yıldan beri Anadolu’yu geziyor”

Başkan Ülgür Gökhan ise, “Müze tırımız 3 yıldan beri desteklerimizle Anadolu’yu geziyor. Geçen sene 2018 Troia yılıydı. Tırımızın bir tarafına 2018 Troia Yılı görseli asmıştık, diğer yanında yine Çanakkale Savaşlarını ve Çanakkale’yi anlatan bir kompozisyon vardı. Bu sene 2019’da Çanakkale’den başlayarak, ilçelerimizi dolaşacağız. Daha sonra da Anadolu’ya gideceğiz. Önce Kastamonu’dan başlayacağız. Orada bir ay kadar süreyle kalacak. Bütün ilçelerini gezecek.

“Hedef tırı 82 milyona ulaştırmak”

Hedefimiz şu; 82 milyona da bu tırı ulaştırmak… Türkiye’nin tüm kentleri ve ilçelerine bu tırı ulaştırmak istiyoruz. Tırımız sadece Çanakkale’yi tanıtmıyor, bu çalışma milli birliğimizi ve bütünlüğümüzü de ifade ediyor. Bu tırı gören, ziyaret eden herkes bu duygularla çıkıyor ve ülkemize geçmişte hangi şartlarda sahip olduğumuzu izlemiş oluyorlar. Bu aynı zamanda Çanakkale’ye gelişleri de arttırıyor. Çanakkale Savaşlarının olduğu alanlara gelenler her geçen yıl çoğalıyor” ifadelerini kullandı.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech