Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Gürel, Mübaşirlerin Sorunlarını Dile Getirdi

Türk Büro-Sen Tekirdağ/Çanakkale Şube

Türk Büro-Sen Tekirdağ/Çanakkale Şube Başkanı Adnan Gürel, mübaşirlerin Genel İdare Hizmetleri (GİH) sınıfına geçmesiyle ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Yargı organlarında görev yapan mübaşir kadrolarının Yardımcı Hizmetler Sınıfından Genel İdare Hizmetleri (GİH) Sınıfına alınmasına ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararın ardından Türk Büro-Sen Tekirdağ/Çanakkale Şube Başkanı Adnan Gürel, yazılı bir açıklama yaparak şöyle konuştu: “Hem konfederasyon hem de sendika olarak hemen her platformda mübaşirlerin sorunlarını dile getirdik. Adliye teşkilatının iş yükünün önemli bir kısmını yüklenen ve birçoğu yüksekokul mezunu olan mübaşirlerin, yardımcı hizmetler sınıfında yer almaması nedeniyle üst derece görevlere yükselemediğini ve ek gösterge alamadığına mağdur olduklarını hep söyledik ve takipçisi olduk.

“MERMERİ DELEN SUYUN ŞİDDETİ DEĞİL DAMLALARIN SÜREKLİLİĞİDİR”

Geçtiğimiz yıllarda Türk Büro-Sen olarak gerçekleştirdiğimiz Adalet Çalıştay’ında en önemli gündem maddelerinden birinin mübaşirlerimizin sorunları olduğunu ‘Ortaya koyduğumuz raporları başta Cumhurbaşkanımız ve Adalet Bakanlığı olmak üzere bütün yetkili mercilere iletmiş, mübaşirlerin taleplerinin karşılanması için öncelikli olarak söz konusu çalışanlarımızın Genel İdare Hizmetleri Sınıfı içinde değerlendirilmeleri gerektiğini ısrarla vurgulamıştık. Ayrıca Adalet Bakanlığı bürokratları ile yapmış olduğumuz tüm görüşmelerde Mübaşirlerin GİH Sınıfına geçirilmesi gerektiğini bildirerek, konuyla ilgili olarak resmi yazı ile defalarca Adalet Bakanlığı’na başvurmuştuk.’ Mübaşir kardeşlerimizin GİH sınıfına geçmeleri için kitlesel basın açıklamaları, dilekçe eylemleri, siyasi partilere yazılar, TBMM kanun teklifleri verdirerek hep gündemde tutmaya çalıştık çok şükür atasözümüzdeki gibi mermeri delen suyun şiddeti değil damlaların sürekliliğidir bizde ısrarcı olduk verdiğimiz bu mücadelenin  6 Şubat 2019 tarihli ve 31 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kısmen başarıya ulaştığını ve mübaşirlerin, Kararnamenin 1inci maddesinin (c) fıkrası hükmü ile Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmiştir.

“VER YETKİYİ GÖR ETKİYİ…”

Yetkili olduğumuz dönemde Adalet çalışanlarının fazla mesaisi, havuzu, nöbet ücreti, ulaşım gideri vardı maalesef şimdi mesai kavramı olmaksızın geç vakitlere kadar çalışarak düşük kuru maaşa mahkum edilmiştirler. Adalet çalışanlarının birikmiş sorunları vardır bu sorunları çözecek ciddi sendikaya ihtiyaç vardır nasıl ki bu dönemde kaybettiklerimizi geçmiş dönemde beraber almışsak bundan sonra da bir ve beraber olursak yine alırız ve buradan tüm Adliye çalışanlarına sesleniyorum ‘ver yetkiyi gör etkiyi, göremezsen etkiyi tekrar geri al yetkiyi…’

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech