Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mevlana ile buluşma

Çanakkale Sanat Tiyatrosu; yazar,

Çanakkale Sanat Tiyatrosu; yazar, yönetmen ve oyuncu Abdülkadir Katra tarafından hazırlanan Mevlana oyunu ile bundan böyle her ay Mevlana Kültür ve Sanat Evi’nde izleyicisi ile buluşacak.

This image combines Hubble observations of M 106 with additional information captured by amateur astronomers Robert Gendler and Jay GaBany. Gendler combined Hubble data with his own observations to produce this stunning colour image. M 106 is a relatively nearby spiral galaxy, a little over 20 million light-years away.

Çanakkale Sanat Tiyatrosu, Mevlana oyununu tiyatro severler ile buluşturmaya devam ediyor. 1 saat 15 dakika süren oyunu kaleme alan Abdülkadir Katra, aynı zamanda rejisi ve oyunculuğu ile de izleyicisinin karşısına çıkıyor. Tek kişilik olarak sahnelenen Mevlana oyunu ile bu sene her ay düzenli olarak Mevlana Kültür ve Sanat Evi’’nde tiyatro izleyicisi ile bulaşacak olan Katra, Mevlana’nın tasavvufi aşk yolculuğunu derin mesajlar eşliğinde hazırladığını belirtiyor.

Mevlana’nın gençliğinden olgunlaşma sürecine kadar olan Aşk Serüveni, grotesk ve epik tiyatro unsurları ile zenginleştirilerek aktarılmaktadır. Oyunda, Mevlana’nın Şeyhi Seyit Burhanettin, Tebrizli Şems, Abdülkadir Geylani, Ahmet Yesevi, Beyazıdı Bestami Hazretleri gibi önemli tasavvuf âlimlerinin Allah aşkı ve insanın yaşam yolculuğu üzerine anlamlı mesajları da yer alıyor.

28 Ocak’ta sahnelenen oyun dakikalarca ayakta alkışlanarak, seyircilerden tam not almayı başardı. 18 Şubat Pazartesi saat 21.00 da, Mevlana Kültür ve Sanat Evi’nde sahnelenecek oyun ücretsiz olarak seyircisi ile buluşmaya hazırlanıyor.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech