Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarraf değil sebze tezgahı!

Yemeklerin vazgeçilmezi olan ‘domates,

Yemeklerin vazgeçilmezi olan ‘domates, biber, patlıcan’ üçlüsünün fiyatları görenlerin dudaklarını uçuklatıyor! Bu hafta Cuma pazarında bu şahane üçlünün fiyat ortalaması 10 TL’yi aştı!

Her yemeğin içine mutlaka giren birkaç sebzeden biridir domatesi, biber ve patlıcan… Bu üçlüyü takip eden doğan ve sarımsağın fiyatı malum, sarımsak 40 TL soğan ise 7 TL fiyat bandında satılıyor.

Domates, biber, patlıcan uçtu!

Domates, biber ve patlıcan üçlüsü de soğan ve sarımsağı takip etmeye kararlı görünüyor. Bu hafta Cuma pazarında domatesin fiyatı 8 TL’yi, biber ve patlıcanın ise 14 TL’yi buldu!

Çeşitlerine göre birkaç TL aralığında değişti tabii fiyatları her birinin. Çarliston biber 12 TL iken, köy biberi 14 TL idi. Buna keza, uzun patlıcan 12 TL iken, tombik patlıcan ise 14 TL’yi gördü.

Bu uçuk fiyatlar vatandaşı her ne kadar isyan ettirse de, tenceresinde yemek kaynatmaya da mecburdu her biri. O sebeple yine her şeyin olduğu gibi bunun da ortası bulundu. Her birinden azar azar alan vatandaş, bütçeyi korumanın yolunu da yine böyle buldu.

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech