Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özsayın’dan iddialı slogan: “Hayalleriniz, Görevimiz!”

“Muhtarlık anlayışını değiştiriyoruz” diyerek

“Muhtarlık anlayışını değiştiriyoruz” diyerek yola çıkan Gökçeada Cumhuriyet Mahallesi Muhtar Adayı Hadi Özsayın, birbirinden iddialı projelerini de kalem kalem açıkladı.

Cumhuriyet Mahallesi için Azaları Mustafa Korkmaz, Arif Öcal, Meral Güvercin ve Ali Sarıoğlu ile ekip olma ruhuyla yola çıktıklarını vurgulayan Muhtar Adayı Hadi Özsayın, mahalle sakinlerine seslenerek, “Bizler heyecanlı ve azimli olarak sizler için hizmet yarışına katılmaya karar verdik. Hiçbiri hayal olmayan proje çalışmalarımıza, her gün bir yeni proje ekliyoruz. Bu projelerimizi de sizlerle paylaşarak, Cumhuriyet Mahallesi muhtarlık vazifesini neden sizden talep ettiğimizi anlatacağız. Heyecanlarımızı, sizler için neler yapmak istediğimizi ifade edeceğiz.” dedi.

“HAYALLERİNİZ, GÖREVİMİZ” DİYEREK YOLA ÇIKTILAR

Yol arkadaşlarıyla birlikte hizmete layık olmak için bir an olsun durmadan çalışacaklarını kaydeden Özsayın, “Tüm mahallelerin mevcut muhtarlarına, aday olmuş ve olacak tüm arkadaşlara, hayırlısı neyse onun olmasını yürekten diliyoruz. Belirli periyotlar ile sizinle yeni bir projemiz ve vaadimiz ile buluşturacağız. Görüşünüze sunacağımız tüm projeler, olmazsa olmazımız. Tüm enerjimizle, mahallemize olan sevdamızla, bu görevi layığı ile yapacağımız inancımızla, seçmenimize olan güvenimizle, ilk cümlemizde de ifade ettiğimiz gibi biz hizmete hazırız ve hayalleriniz, görevimiz.” diyerek iddiasını ortaya koydu.

BİRBİRİNDEN İDDİALI PROJELER

Özsayın ve yol arkadaşları, projelerini kalem kalem açıkladı:

– Mahallenin çeşitli yeşil alanlarına dev ışıklı pano yapılacak. Panonun bir tarafında mahallenin krokisi konacak. Diğer tarafa ise reklam için ayrılacak ve apart, pansiyon vs. reklamları konacak.

– Mahallemizin ana sokak alanlarına güvenlik kamerası konularak, 24 saat kayıt ile mahallenin güvenliği sağlanacak.

– Kurulacak olan sosyal medya ve mesaj grubu ile mahalleli her an yapılan hizmetlerden, belediye anonslarından, gemi sefer iptallerinden vs. haberdar edilecek.

– Belirlenecek alana mahalle sakinleri ile ağaçlandırma yapılarak, hatıra ormanı oluşturulacak ve ormana ağaç dikimine katkısı bulunanların isimleri künye eklenerek, ağaç üzerinde ismi gelecek nesillere bırakılacak.

– Mahallenin birçok alanına alo muhtar ve telefon numarası için tabela oluşturularak, her an ulaşılabilir bir muhtar olacak.

– Mahallemizde bulunan çöp konteynerleri yeşil malzeme ile kapatılarak, görüntü kirliliği bertaraf edilecek.

– İhtiyaç sahiplerine erzak ve yiyecek yardımı yapılacak.

– Muhtarlığa ait yaz aylarında çalıştırılmak üzere, belirlediğimiz bir alan üzerine çay bahçesi kurulacak ve mahalle sakinlerinin gece sohbetleri için ortam sağlanacak.

– Mahalle olarak futbol takımı kurulması için gerekli altyapı hazırlanarak, kurulacak olan Cumhuriyet Mahallesi futbol takımı, ilçede düzenlenen turnuvalara katılım sağlanacak.

– Cumhuriyet Mahallesi adı altında web sayfası kurularak, mahalle sakinlerinin hizmetlerimizden daha etkin bilgi sahibi olması sağlanacak.

– Mahallenin çeşitli alanlarına kedi evi konulacak.

– Doğal afet günlerinde (fırtına-don olayı-şiddetli yağmur vs.) muhtar ve bir aza nöbetçi olacak ve acil durumlar için mahallelinin yardımına koşacak.

– Düzenli olarak Cumhuriyet Mahallesi esnafı ziyaret edilecek, sohbet ve bilgi alış verişi yapılacak.

– Mahalle içinde bulunan merdivenler, renklendirilecek ve yaşlılar için korkuluk yapılacak. İhtiyaç olması durumunda bu alanlar güvenlik kamerası ile korunacak.

– Mahallemizde bulunan oyun parkları güvenlik kamerası ile çocuklarımız ve alan güvence altına alınacak, aydınlatmaları sağlanacak.

– Mahallenin kanayan yarası olan ve muhtarlığın gücünü aştığı aşikar olan yolların yapılması için yazışmalara hiç ara vermeden, her merciye, her kuruma yapılacak. Gereken tüm imza, mahalle sakininden hatta tüm Gökçeadalılardan toplanarak müracaatlara eklenecek.

– Bütçesi muhtarlık tarafından karşılanmak üzere yılda bir kez kadınlar günü düzenlenecek.

– Mahallenin bir diğer kanayan yarası olan serbest hayvancılık, diğer adıyla başıboş hayvancılık, bir diğer adıyla da sorumsuz hayvancılığın önlenmesi adına tüm çalışma aralıksız devam edecek.

– Mahallemizde bulunan otobüs duraklarının onarımı için belediyemiz ile ortak çalışma yapacağız. Belirli noktalara ek olarak durak yapımı için çalışma gerçekleştireceğiz.

– Mahalle içinde bulunan yıldırım paratonerlerinin faal olarak çalışması için gerekli tüm yazışma aralıksız olarak devam edecek.

– Mahallemizin eksiği olan acil durum toplanma alanı belirlenerek, yönetmeliğe uygun olarak hazırlanacak ve bu acil toplanma alanları oluşturulacak.

– Mahalle sakinleri için talepler doğrultusunda yeşil alanlarda hobi bahçeleri oluşturulacak.

“HAYALLERİNİZİ BİZE BİLDİRİN”

“Bu hizmetler sadece başlangıç… Biz bu göreve talibiz ama sadece talip olmak yetmez. Neler yapabileceğimiz heyecanını da mahalleli ile paylaşmak gerek. Vaatlerin sizlere sunulmasının zamanı konusunda çok düşündük. Daha erken-daha sonra diye müzakeresini defalarca yaptık. Ama yol arkadaşlarım ile aldığımız karar, bu vaat edilen hizmetlerin bir an önce seçmenimiz ve mahallemiz sakinleri ile buluşturulması yönünde oldu. Öyle ya sadece; ben de adayım değil, bu sebeplerden dolayı biz de varız demek için bu kararı aldık. Sizden desteğinizi isterken; ne kadar haklı olduğumuzu bu hizmetleri size sunarak ispat etmek istiyoruz.

‘Benim muhtarım şu veya bu işi de yapmalı’ diyorsanız, hayallerinizi ve taleplerinizi bize bildirin. Makul ve kabul edilir olanları taahhütlerimize ekleyelim.”

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech