Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sinema Kanunu dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde film yapımcıları ve yönetmenlerle bir araya geldi. İstişareler sonucunda Sinema Kanunu imzalandı ve Resmi Gazete’de yayınlandı. Sinemaya gidip film izleyecek vatandaşlar için bazı uygulamalar değişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde film yapımcıları ve yönetmenler ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen yapımcı ve yönetmenler, Birol Güven, Şükrü Avşar, Timur Savcı, Cemal Okan, Muzaffer Yıldırım, Çağrı Özeren, Yılmaz Erdoğan, Necati Akpınar, Fatih Aksoy, Mahsun Kırmızıgül, Kerem Çatay, Mehmet Bozdağ, Serdar Öğretici, Bülent İnal, Burak Özçivit, Oktay Kaynarca, Ata Demirer, Tamer Karadağlı, Şoray Uzun, Demet Akbağ, Raci Şaşmaz, Onur Tan, Bahadır Özener, Elif Dağdeviren ve Şükrü Erol Avcı oldu. Görüşmede Film Yapımcısı ve Yönetmen Cem Yılmaz görülmedi.

Resmi Gazete yayınlanarak yürürlüğe giren Sinema Kanunu’nda yer alan ibarelere göre reklamlar 10 dakika ile sınırlı kalacak ve sinema bileti kampanyaları yapılamayacak.

Kanuna göre filmlerden önce sinema salonlarında gösterilen ve dakikalar süren reklamlar artık 10 dakika ile sınırlı olacak. Vatandaş reklam başladıktan 10 dakika sonra izleyeceği film ile baş başa kalacak. Reklamların yanı sıra sinema biletlerinde artık hiçbir şekilde kampanya, reklam, promosyon gibi uygulamalar yapılamayacak.

Yukarıda yer alan ibareler tüketiciyi ve izleyici ilgilendirirken, devlet destekli film yapacak olan yapımcılar ise belirlenen kurallara göre oluşturulan bir heyetin karşısına çıkacaklar. Aynı heyet piyasaya sürülecek olan filmleri de denetleyecek. İzlenmesi uygun olmayan filmler gösterime giremeyecek.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech