Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“Hizmeti kim yaptı, adres neresi biliyorsunuz”

TOKİ tarafından Ayvacık ilçesinde düzenlenen 157 konutun kura çekimi törenine katılan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan kentin her kilometresinde hükümet olarak yaptıkları hizmetlerin izlerini görmenin mümkün olduğunu belirterek “Bunlar parti işi değil, milletin işi. Hizmeti kim yaptı, adres neresi biliyorsunuz. ” dedi.

TOKİ tarafından Ayvacık ilçesinde yapımı tamamlanan 157 konutun kura ile hak sahiplerinin belirlenmesi için tören düzenlendi. Törene AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ayacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, ilçe protokolü , siyasiler ve vatandaşlar katıldı.

Kura çekimi öncesi bir konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan şunları söyledi:

“Ayvacık bizim için herhangi bir ilçe değil. Tarihsel konumu, hatıraları, coğrafi konumu, uluslar arası markaları değerlendirildiğinde bu bölgenin kıymetini bilmeyen yok. Son dönemdeki gelişimi bambaşka. Asya’nın en batısı Babakale, Assos, tarım, zeytin buralarda.

TOKİ’nin bu bölgeye yapmış olduğu yatırımların bir basamağını daha çıkıyoruz. Bugün 157 konutun teslimi için bir aradayız. Ayvacık’ta daha çok yatırım imkânı bulunsun istiyoruz. Bakınız eski yıllarda TOKİ deyince çok katlı ve yaşam şartlarının zor olduğun binalar akla geliyordu. Ancak çok şükür artık daha çok çevreyle uyumlu, yaşanabilir bina örnekleri ortaya çıkmaya başladı. Örneğin Yukarıköy ve civarında yapılan evlerimizin tek katlı olduğunu, hayvancılık ve tarıma ilişkin çalışan insanlarımızın da mutlu bir şekilde yaşayacağı konutlar olduğunu görebiliyoruz. İstiyoruz ki sayın başkanımızın da öncülüğünde bu yeni dönemde bu TOKİ yatırımlarının artarak devamını beraber sağlayalım.

Burası tarım ve hayvancılıkta da çok kıymetli bir yer. Zeytin ve diğer yan ürünler değerlendirildiğinde Eksiğimiz vardır, hatamız vardır ancak şunu samimiyetle söylüyorum bu ülkede, bu coğrafyada tarım ayağa kalksın diye elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz.”

“AYVACIK’IN GELECEĞİNİ MEHMET ÜNAL ŞAHİN BAŞKANIMIZLA ŞEKİLLENDİRECEĞİZ”

Turan, Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin’in çalışmalarıyla tüm ilçe ve beldelerde örnek belediyecilik çalışmalarıyla öne çıktığını belirtti. Turan ayrıca şunları söyledi:

“Tarımda iddialı ülkelerde hangi başarılı politikalar varsa onu yerelleştirip bu coğrafyada olmasını istiyoruz. Bakınız eski yıllarda mazot desteği yoktu, gübre desteği yoktu. Hepsini hayata geçirip, tarımımızı kalkındırmak için çalışıyoruz. Bakınız, sadece Ayvacık ilçemizde geçen yıl tarım ve hayvancılığa devletimizin verdiği teşvik 9 milyon TL. Yeter ki tarımla uğraş demişiz, yeter ki yatırım yap demişiz. Kim bu konuda adım atıyorsa omuz vermeyi görev edinmişiz. Ayvacık’a geldiğimizde yüzme havuzumuzu, okulumuzu açtık. Temeller attık. Hatta daha ötesi biliyorsunuz son dönem bölgenin marka değeri olacak kruvaziyer limanının temeli hazırlıkları devam ediyor. Küçükkuyu rampalarının hazırlıkları devam ediyor. Assos bölgenin en kıymetli alanlarından bir tanesi. UNESCO geçici mirasına eklenmişti geçen sene. İstiyoruz ki temel altyapı çalışmalarını yapalım. Artık dünyanın kültürel mirasında kalıcı olsun. Tüm dünya Assos diye bir gerçek olduğunu bilsin. Ayvacık çevre belde ve belediyelerine de öncülük yaparak Katı Atık Yönetimi de başta olmak üzere birçok alanda teknolojik gelişmelere yatırım yaptı. Mehmet Ünal Şahin başkanımız öncülüğünde Bozcaada’dan Küçükkuya’ya kadar tüm beldelerin köyleri ilçeleri Ayvacık’ın öncülüğünde örgütlendi ve çöpten enerji üretiminin önünü açtık. Artık buranın çöpü de kıymetli olacak. Tecrübe bizde kıymetlidir. Ayvacık’ta yarım kalan işlerimiz var. Bunların bitirilmesini istiyoruz. Biz böyle kıymetli işleri yaparken kaptan değişikliğine gerek yok. Tekrar Mehmet Ünal Şahin başkanlığında inşallah Ayvacık’ımızın yeni dönemini şekillendireceğiz.

Nüfusuna rağmen Ayvacık’ta Fen Lisesi zor bir talepti ama hep beraber sahip çıktık ve ilçemize kazandırdık. Tarım gibi, hayvancılık gibi, turizm gibi yatırımların yanında eğitim gibi, spor gibi yatırımların da Ayvacık’ta olmazsa olmaz olmasını istiyoruz.

18 köyümüzün su isale hattını ve kanalizasyonu bitirdik. Onun dışında 82 kilometre asfalt döktük köylerimiz için. Eksiğimiz var diyebilirsiniz ama gideriyoruz. Bu miktar önceden ilçeler arasına, şehirlerarasına dökülürdü. Eksik varsa biz tamamlayacağız. Bizden başka bu işleri dert edinen insan yok. Derdimizi bin dermana değişmeyiz. Bu millete çok vefa borcumuz var. Gece gündüz çalışacağız, asla mızmızlık yapmayacak

Şimdi yeni döneme başlayacağız. Aynı heyecanla diyoruz ki “Durmak yok yola devam!” Dün özel idareye yazısı geldi Çanakkale’nin köylerine yol yapımı için 10 Milyon TL ödenek geldi. Her şey bir gün eskiyecek, hatıralarımız kıymetli olan.

Bunlar parti işi değil, milletin kendi işi. Lapseki’den çıktım, köprü inşaatını gördüm. Truva’yı gördüm. Müzeye 650 bin turist geldi bu sene. Bayramiç Mehmet Akif Ersoy evinin tabelasını gördük. Ezine OSB tabelası, TOKİ’nin çekilişini yapıyoruz. Küçükkuyu’da rampalarını çıkacağız. Yalnızca Ezine OSB’de 8 bin kişi istihdam edilecek. Şu gördüğünüz çalışma her konuda iddiamızı ortaya koyuyor. Hizmet kim, adres neresi biliyorsunuz.”

Turan’ın ve Şahin’in konuşmalarının ardından geçilen kura çekimiyle, konut sahipleri evlerini seçtiler.

Haber Merkezi

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech