Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kırsalın sorunu, hepimizin sorunu”

10 Şubat’ta yeni yönetimini

10 Şubat’ta yeni yönetimini belirleyecek olan Biga Ziraat Odası’nda adaylardan Mustafa Güray Ergün, kırsaldaki sorunları çözmek için aday olduğunu açıkladı.

Biga Ziraat Odası, yeni yönetimini belirleyecek. 122 delegenin oy kullanacağı seçim, Köşklübağ Düğün Salonu’nda 10 Şubat Pazar günü saat 10:00’da başlayacak.

9 bin 600 üyeyi temsil eden 122 delegenin karşısında 3 aday yarışacak. Rahmetli Başkan Beytullah Elmacı’nın vefatının ardından aynı meclis grubundan iki aday çıkıyor. Zeki Bülbül ve Hüseyin Bulut aynı gruptayken, rakip başkan adayları olarak delegeden oy isteyecekler. Bir diğer aday ise 2015 yılında yapılan seçimlerde de aday olan Mustafa Güray Ergün.

Başkan Adayı Güray Ergün, yerel medya temsilcileriyle Havuz Kafe’de kahvaltıda bir araya geldi ve adaylığını kamuoyuna açıkladı.

“ÖNCE KIRSALDAKİ SORUNLARI ÇÖZMEK ZORUNDAYIZ”

“Kırsaldaki sorunları çözmeden kentin sorunlarını çözemeyiz” ifadesini kullanan Mustafa Güray Ergün; “Tek çaremiz var. Üretmek zorundayız. Bizim üretim sorunumuz, yalnızca kırsalın sorunu değil. Bu kentin de sorunu. Kırsaldan kente göçü engelleyemezsek, kentimizin dengesini de bozmuş oluruz. Üretemezsek kentimizde sosyolojik ve ekonomik düzen bozuluyor. Çiftçimiz üretmiyor ve toplumdaki tüketim sorunu artıyor. Üretemedikçe kentlerimizde işsizlik sorunu artıyor. Üretemedikçe kentlerde nüfus sorunu artıyor. Üretemedikçe kentlerde pahalılık sorunu artıyor. Kırsalın sorunu, aslında hepimizin sorunu. Bu düzene son verebilecek çalışmayı neden Biga’dan başlatmayalım.” ifadelerini kullandı.

“KİMSE BİGALI ÇİFTÇİYİ KÜÇÜMSEMESİN”

Çiftçinin yeniden ayağa kalkacağı bir sistemin Biga’dan hayata geçebileceğini ifade eden Ergün; “Çiftçiye para vererek bir sonuca ulaşamayız. Çiftçiye para kazandırmak zorundayız. Tarımla kalkınmayı önceliklerimiz arasında tutmak zorundayız. Tarımla kalkınamazsak sanayileşemeyiz. Sanayileşmezsek de yüksek teknoloji ürünlere yatırım yapamayız. Gelişmemizin tek çaresi tarımsal kalkınmadır. Biz çocuklarımızı daha iyi okullarda okutmak istiyorsak, daha iyi yollarda seyahat etmek istiyorsak, daha iyi gıda tüketmesini istiyorsak, bunun için adil bir sistem oluşturmak zorundayız. Bu; Tire’de, Konya’da, Seferihisar’da başarılmışsa, biz neden başaramayalım. Biga’yı, Bigalı üreticiyi kimse küçümsemesin. Biga’dan Türkiye’ye örnek olacak bir çalışmayı başlatabiliriz. Bunun için sadece enerjisi yüksek, deneyimli ve gelecekten umudu olan bir yönetime ihtiyaç var. Ben buna inanıyorum. Çiftçimizi, üreticimizi de buna inandıracağıma eminim.” dedi.

“GENÇ AMA TECRÜBELİ BİR EKİPLE YOLA ÇIKTIK”

Ekibine güvendiğini ifade eden Başkan Adayı Ergün, çiftçinin de iyi bir ekibin yol göstericiliğinde sorunlarından kurtulabileceğini ifade etti ve “Beytullah Elmacı başkanım vefat etti. Allah rahmet eylesin. Onun liderliğinde güzel işler yapıldı. Yine onun ekibinden 2 aday çıktı. Her iki adayı da tebrik ediyorum. Ancak ben bu yönetimin, bu ekibin artık Biga çiftçisine verecek bir şeylerinin kalmadığını düşünüyorum. Türkiye’nin köklü odalarından biri haline getirdikleri Biga Ziraat Odası’nı muhasebe ofisine dönüştürdüler. Çiftçiden aidat alıyorsun, çeşitli kalemlerde para alıyorsun, ancak çiftçiye ne veriyorsun? Çiftçinin sorunları var. Bu sorunların çözümü için ne yapıyorsun? Ben de çiftçiyim. İşler iyi gitmiyor. Bunun için de yapılabilecek çok şey var. Ben geçmişteki adaylık sürecimi bir tecrübe edinme süreci olarak değerlendiriyorum. Bu süreçte hem daha çok tecrübe edindim. Hem de çiftçimizi, üyemizi daha çok tanıdım. Ekibimde çok deneyimli arkadaşlarım var. Biz sorunları da çözümlerini de biliyoruz. Biz gençlik enerjimizle, heyecanımızla, yöneticilik ve adaylık süreçlerimizde edindiğimiz tecrübemizle ve odamıza değer katacak ekibimizle bu işin üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ÇİFTÇİNİN PARTİSİ OLMAZ”

Çiftçinin siyasetinin ekmeği olduğunu söyleyen Ergün sözlerini şöyle tamamladı:

“Seçim sürecimiz, seçim tarihinin açıklanmasıyla başladı. Projelerimizle ilgili, çalışmalarımızla ilgili ve ekibimizle ilgili şuan fazla bir şey anlatmak istemiyorum. Ama bu seçim sürecinde zaman zaman bilgilendirme yapacağım. Ancak şunu söylemek istiyorum: Tarımda istihdam sağlayacak, köyden kente göçü durduracak projeler üzerinde çalışıyoruz. Bizim tek çaremiz var. Üretmek zorundayız. Bu konuda herkesle hemfikirizdir. Biz bu konuda gerekli kamuoyunu oluşturabileceğimize inanıyoruz. Hem iktidar siyasetçilerinin hem de muhalefet siyasetçilerinin, hem il ve ilçe düzeyinde hem de vekiller düzeyinde, bizleri yalnız bırakmayacağına eminim ben. Biz çiftçiyiz. Çiftçinin partisi olmaz. Çiftçinin ekmeği olur, buğdayı olur, sütü olur, domatesi olur, ineği olur, koyunu olur. Biz de ineğimizin, ekmeğimizin, sütümüzün, etimizin, buğdayımızın mücadelesini birlikte olup, güçlü bir şekilde vereceğiz. Tekrar söylüyorum. Bizim tek çaremiz var. Üretmek zorundayız.”

Güray Ergün kimdir?

Biga Ziraat Odası Başkan Adayı Güray Ergün kendisini şöyle tanıtıyor:

“Son söyleyeceklerimi ilk söyledim. Burada benim şahsım tek başına önemli değil. Bu bir ekip işidir. Ancak ekibimi şuan tanıtmak doğru olmaz. Kendimi de kısaca tanıtmak istiyorum. 1974 Gümüşçay doğumluyum. Gümüşçay’da ikamet ediyorum. Evli ve 2 çocuk babasıyım. Ailem çiftçilik ve ticaretle uğraşıyor. Dededen kalma topraklar üzerinde çocuklarımla birlikte çiftçilik ve hayvancılık yapıyorum. 2007 yılında Ziraat Odası’na seçilerek Meclis Başkan Vekilliği yaptım. 2015 yılında listem ile birlikte başkan adayı oldum. Bu süreçten daha çok tecrübe kazanarak çıktım. Daha çok çalıştım. Sorunlar ve çözümleri konusunda dersime daha çok çalışma imkânım oldu. Bugün arkadaşlarımla birlikte daha tecrübeli bir şekilde karşınızdayım.”

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech