Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hijyenden tasarruf olmaz

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin özellikle Acil Servisi’ndeki hijyen eksikliği dikkat çekici boyuta ulaştı. Özellikle gece vardiyasında her bölüm için yalnızca bir temizlik personelinin olması, söz konusu bir sağlık kuruluşu olunca daha da vahim bir tabloya neden oluyor.

ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, yeni binasında hizmet vermeye başlayalı henüz bir yılı bile doldurmamışken; özellikle Acil Servisi’ndeki hijyen eksikliği, çatlamış kapısı, taşeron firmadan kadrolu işçi alımıyla birlikte azaltılan temizlik personeli sayısının sebep olduğu olumsuzluklar, ne yataklı servisinde ne de poliklinik katlarında halkın da kullanımına açık olan hiçbir tuvaletinde tuvalet kağıdı olmaması gibi olumsuz yönleriyle hasta ve hasta yakınlarını tedirgin eder hale geldi.

Yataklı servislerindeki yürüyüş yollarının çökük hali, oda duvarlarında yer yer görülen rutubet izleri, temizlik personeli yetersizliği nedeniyle refakatçilerin inisiyatifine kalmış yatak temizlikleri gibi eksiklikler ilk etapta herkesin tepkisi çekiyor.

Herhangi bir yanlış anlamaya meyil vermemek için şu bilgiyi de ekleyelim: Kirlilik ile ilgili görüntüler çekildikten 6 saat sonrasına kadar hâlâ yerde duruyordu.

H.Ayşe İrim

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech