Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Katı Atık Yönetim Birliğiyle Sözleşme İmzalandı

Çanakkale Düzenli Depolama Tesisi’nde

Çanakkale Düzenli Depolama Tesisi’nde depolanan atık miktarının azaltılması ve depolama tesisinin uzun yıllar hizmet verebilmesi amacıyla Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği ile SUEZ-ALTAŞ ortaklığı arasında katı atıkları entegre biçimde yönetmek üzere 29 yıllık imtiyaz sözleşmesi imzalandı.

Çanakkale Belediyesi’nin haberine göre; Çanakkale, Lapseki, Kepez, Çardak, Umurbey Belediyeleri ile İl Özel İdaresinden oluşan ve 184.000 nüfusa hizmet veren Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği’nde toplanan atıklar 2009 yılından bugüne Türkiye’deki ilk AB Destekli Katı Atık Yönetimi yatırımlarından olan Çanakkale Düzenli Depolama Tesisi’nde bertaraf ediliyor.

Geri kazanım hedefleniyor

Bu bağlamda Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği ile SUEZ-ALTAŞ ortaklığı arasında imzalanan sözleşme kapsamındaki projenin uygulanmasıyla ile birlikte ise, Türkiye’deki sıfır atık hedefleriyle uygun olarak depolanan atık miktarının azaltılması ve depolama tesisinin uzun yıllar hizmet verebilmesi için hem kaynağında ayrı toplanan atıklardan hem de karışık çöpten ayrılan malzemelerden geri kazanım sağlanması hedeflenecek.

Proje ile atıklardan ikincil hammadde, alternatif yakıt, depo gazından enerji ve kompost üretilecek ve elde edilen gelirle atık yönetiminin finansmanına katkı sağlanacak. Proje kapsamında geri kazanım oranı %8’den %65’e çıkarılarak, depolanan atık oranı ise %92’den %35’e indirilecek.

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech