Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ali Güngör Yıldız

Belediyespor ne yapmalı?

Çanakkale Belediyespor önümüzdeki ayın ilk haftası olağan kongresini yapacak. İki yıllığına yeni isimler yönetime gelecek. Mevcut başkanın görevine devam etmesi beklenirken, yönetimde de önemli ölçüde revizyona gidilmesine kesin gözü ile bakılıyor.

Neredeyse 30 yılı aşkın kulüp başkanlığı yapan İsmet Güneşhan’ın, yönetimden de ayrılması bekleniyor. Yeni yönetime kimlerin gireceği ise Başkan Gökhan’ın karar vereceği ve ön hazırlıkların yapılmaya başlandığı öğrenildi. Yeni göreve gelecek olan yönetimin ilk yapacağı iş Vestel Sultanlar liginde mücadele eden takımın durumunu büyüteç altına alması olmalıdır. Burada iki kulvar var. Ya devam yada son denmesi.

Yeni yönetim ilk kulvarı seçerse ki bence bu daha doğru olacaktır. Öncelikle şu an takımda oynayan ve diğer takımlar tarafından istenen bazı sporcuları hemen satmalılar. Bu kararı hızlı vermeliler ki transfer dönemi kapanmadan oyuncular da mağdur olmamalıdır. Teknik direktörü de isteyen İtalyan kulübü için izin verilmeli.Bu ekonomik ortamda, daha fazla para harcamadan, sırttaki yüklerden kurtulmalı. Elde kalan oyuncularla bu lig tamamlanmalı ve önümüzdeki yıl da tüm yarışmacı branşlardan çekilmeliler. İki üç yıl içerisinde elde edilen gelirlerle, kulübün var olan borçları ödenmeli ve Çanakkale halkına, çocuklara spor yapacak yatırımlara yönelinmelidir. Yok devam edilecekse de hemen en az üç sporcu daha transfer edilmelidir.

Ekonomik şartlar çok ağırlaştı..

İyi niyetle yeniden takımın Vestel Sultanlar liginde mücadele edilmesi için verilen uğraş sonradan gelişen şartlarla ağırlaşmıştır. Şimdiye kadar kulübe sponsor olan firmalar, bu desteğini, günün şartlarından dolayı kesmiş ve kulüp zor dudumda kalmıştır. Yeni yönetim öncelikle bu gerçeği göz önünde tutarak, Yüzme, Jimnastik, dağcılık, satranç, voleybol gibi yarışmacı branşları kapatıp hocalarını da göndermelidir. Kulüp bünyesinde çalışan ne kadar hatır gönül adına alınmış isimler varsa hemen bu isimlerin de işine son verilmelidir. Yada belediyenin farklı departmanlarında değerlendirilmelilerdir.

Çanakkale Belediyespor da göreve gelecek yeni yönetimi öncelikle bu borçlar ödenmeli ve gelirler boşuna denilebilecek şekilde harcanmamalıdır. Yeni yönetimin üçüncü denemesi gereken yol da kulübün lig hakkını, voleybola önemli giriş yapan ve kendi liginde iyi takım kuran Kale 1757 kulübüne satabilir, devredebilir. Kale Grubu da çok para harcamadan, vakit ve bekleme yapmadan Vestel Sultanlar Ligine çıkmış olabilir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech