Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Manşet

Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı başladı

Haftalardır merak edilen Ak Parti Belediye Başkan Adayları bugün açıklanıyor. Partililer Anafartalar Spor Salonu’nda düzenlenen Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’na yoğun katılım gösterirken, başkan adayları AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş tarafından açıklanacak.

Toplantıya AK Parti TBMM Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun yanı sıra AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, geçmiş dönem AK Parti Çanakkale Milletvekillerinden Müjdat Kuşku, MHP İl Başkanı Hakan Pınar ve çok sayıda partili de katıldı.

Öğlen 12.30 sıralarında başlayan ve Anafartalar Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte kürsüye ilk çıkan Ak Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız oldu. Yıldız “Bugün burada bu şehri yönetmeye talip olacak belediye başkan adaylarımızı duyuracağız. Çanakkale artık Ak hizmeti hak ediyor” şeklinde konuştu.

Yıldız’ın ardından kürsüye gelen AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider ise şunları söyledi:

“Yürüyerek ve bisikletle gezebileceğimiz bir Çanakkale istiyoruz. Yapılaşmaya kurban gitmemiş bir Çanakkale istiyoruz. 15 yıldır bu şehri yöneten kişi bir Esenler yolunu yapamıyor. Ak Parti iktidarı için 15 yıl ne demektir biliyor musunuz? 3 tane boğaz köprüsü demektir. Bu şehir yönetilemiyor. 130 bin nüfuslu bir şehirde trafik tıkanıyor. Burası Londra değil, Paris değil. Burada trafik tıkanmaz. Yerel hizmetlerin görevi insanların hayatını kolaylaştırmaktır. Yeşil alanları imara açarak birlerini zengin etmez yönetimler. Ben Ayhan Gider olarak soruyorum çalışan bir belediyenin daha yeşil bir Çanakkale’nin vakti gelmedi mi? Bence geçti bile. Ayrım gözetmeksizin tüm kendin belediye başkanı olacağım. Eşitliğe insan haklarına inanıyorum. Kavga için değil hizmet için geliyorum. Ben yerinde sayan bir Çanakkale istemiyorum. Evet bugün büyük şehir değiliz ama Çanakkale’yi diğer illerden soyutlayamazsınız. Çanakkale çapı çevresinden büyük bir kenttir. Çanakkale tüm İslam coğrafyasının manevi başkenti. Bu şehir böyle yönetilmeyi hak etmiyor. Biz bu şehri layık olduğu noktaya taşımak istiyoruz. Bunun sözünü veriyoruz. Sevgili Ülgür Başkan, insanları yaşam tarzınız değişecek diye korkutmaktan vazgeç. Belediye çalışanlarını işsizlik kalacaksınız diye korkutmaktan vazgeç. Sen binlerce yıllık bir siyasi hileyi kullanıyorsun. Bu insanları böyle korkutmak kimsenin haddi değildir! Gel korkutmadan, gerçek bir seçim yapalım. Sadece Çanakkale için, bu şehir için bunu yapalım.”

Ayhan Gider’in konuşmasının ardından kürsüye AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu çıktı. İskenderoğlu’nun ardından kürsüye gelen AK Parti TBMM Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ise şunları söyledi:

“17 seneyi geride bıraktık ve ülke genelinde 5 sene daha AK Parti iktidarda. İstiyoruz ki Ak Parti yerelde de iktidarda olsun, hizmetlerimiz yerelde de en üst noktaya gelsin. Biz yaptığımız işi dava bilinci ile yapıyoruz. Aday olan olmayan bu salonda AK Parti bayrağının altındalar. O yüzden durmak yok yola devam diyoruz. Çanakkale’ye en çok AK Parti yakışır diyoruz. Neler yapacağımızı saysak saatlerce günlerce anlatsak bilmez. İş bilenin kılıç kuşananın. Bizim bu millete vefa borcumuz var, bizim bu millete can borcumuz var. Biz bu ülke bu şehir ayağa kalksın istiyoruz. Oy almamak için birinci olmamak için hiçbir neden yok. Belediyeciliği Ak Parti’den daha iyi yapabilecek bir belediye var mı? Hizmete Ak Parti, yatırımsa Ak Parti. Çanakkale’de de Ak Parti’nin başarmaması için hiçbir neden yok.”

Bülent Turan’ın konuşmasının ardından sinevizyonda, Ak Parti’nin kuruluşunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünden bugüne siyasi kariyerini anlatan kısa film gösterimi yapıldı.

Film gösteriminin ardından kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş şunları söyledi:

“Çanakkale destanların, hedeflerin kentidir. Çanakkale gelecek asırlara aktardığımız bir milli hedefimizdir. Taşı, toprağı kahraman olan bir kentimizdir. Bizim işimiz memleket, Ayhan Başkan da Allah’ın izniyle Çanakkale’yi hak ettiği noktaya taşıyacak. Köprümüzü yapıyoruz gördüğünüz gibi ve bu köprüyle sadece kıtaları değil, hayalleri umutları da birbirine bağlayacağız. Bu şehrin köprülerini, binalarını, kültürel ve sanatsal anlamda da kalkınmasını daha da üst noktaya getireceğiz inşallah. 15 yıldır bu ülkeyi yöneten zat, bu kente etli pilav dağıtmaktan başka ne yaptı?
Bir seçim kampanyasının başlangıcındayız bildiğiniz gibi. Ak Parti her alanda büyük Türkiye’yi ortaya koyacak inşallah. Bunun yereldeki etkilerini de Çanakkale de hep beraber göreceğiz. ”

“CHP’liler Çanakkale’nin CHP’nin kalesi olduğunu düşünmesinler”

Kurtulmuş, sözlerine hiçbir şehrin hiçbir siyasi partinin tekelinde olmadığını da ekleyerek “Yok şurası Ak Parti’nin kalesi, şurası CHP’nin kalesi… Böyle bir şey yok. Bu şehirler hepimizin. O sebepten CHP’liler Çanakkale’nin CHP’nin kalesi olduğunu falan düşünmesinler, bu şehir kimsenin tekelinde değildir, olamaz” şeklinde konuştu.

Aday tanıtımında her ilçe kendi taraftarlarını da getirdi. En az katılımın Ezine’den olduğu gözlendi. Konuşmaların ardından belediye başkan adayları Numan Kurtulmuş tarafından isimleri okunarak, sahneye alındı.

 

 

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech