Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İyi ki doğdun Nazım

Dünyaca ünlü Türk şairi Nazım Hikmet için Kent Konseyi Cevatpaşa Mahalle Meclisi tarafından anma programı düzenlendi. Düzenlenen programın konuğu Dursun Özden oldu.

Dünyaca ünlü ve Türk Edebiyatının önde gelen isimlerinden olan Nazım Hıkmet Ran’ın dün 117’inci doğum günüydü. Nazım dün 117 yaşına girdi. 117 yıldır Türk Edebiyatının içerisinde olan kuşaktan kuşağa aktarılan usta şair için Cevatpaşa Mahalle Meclisi tarafından anma programı düzenlendi.

Çanakkale Belediyesi Çalışanları Sosyal Tesisi Ercan Adsız Salonu’nda düzenlenen etkinliğin konuşmacı konuğu ise Dursun Özden oldu. Araştırmacı-gazeteci Dursun Özden, bugüne kadar Nazım Hikmet ile ilgili derlediği bilgileri ve araştırmalarını katılımcılar ile paylaştı.

“Nazım tarihe tanıklık etmiştir”

Dünyanın farklı coğrafyalarında Nazım Hikmeti bizzat tanıyan kişilerle röportajlar yaptığını dile getiren Özden konuyla ilgili, “Kimi kişi ve olaylar vardır oniks mermer sütunlar kazınır ve tarihin her döneminde bize tanıklık eder. Nazım Hikmet de bunlardan bir tanesi. Nazım Hikmet yalnızca oniks mermer sütunlara değil, tüm sevenlerinin, tüm insanlığın belleğine ve yüreğine kazınmış bir kişi. Nazım Hikmet kişi olmaktan öte bir olay. Nazım Hikmet 1951 yılında sağlığı nedeni ile şartlı tahliye edilir ve Kadıköy Migros Sokağındaki Piraye’nin evinde kalmaya başlar. Çok okuyan bir adamdır” cümlelerini kullandı.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech