Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’de ‘Seçim İptali’ Krizi…

CHP Çanakkale Merkez İlçe

CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, cumartesi günü gerçekleştirilen ve İl Genel Meclisi ile Belediye Meclisi üye adaylarının belirlendiği eğilim yoklamaları ile ilgili spekülasyonlar hakkında açıklamalarda bulundu. GÜNDEM’e konuşan Uyanık, sadece bir sandıkta kullanılan toplam oy sayısı ile geçerli oy sayısı arasında bir farklılık yaşandığını belirterek “Sabah 7’den gece 1’e kadar özveri ile çalıştık. Bu esnada yorgunluktan kaynaklanan bazı kırtasiye hataları olmuş olabilir. Bununla ilgili CHP Genel Merkezi’ne itirazlar yapıldı. Fakat sonuçları etkileyecek bir şey çıkacağını düşünmüyoruz” dedi.

31 Mart Yerel Seçimleri öncesi İl Genel ve Belediye Meclisi adaylarını belirlemek için temayül yoklamasına giden Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Teşkilatı’nda sular durulmuyor… Geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirilen ön seçimin ardından özellikle sosyal medyada seçim ve sonuçlarıyla ilgili ortaya atılan iddialar CHP’yi karıştırdı.

CHP’de ‘seçim iptali’ sorunsalı

Sayım neticesinde sandıklardan, şehir dışında olan ve oy kullanmaya gitmeyen/gidemeyen bazı adaylara ait oylar çıktığı yönündeki spekülasyonlar, akıllara ‘Seçim iptal olabilir mi?’ sorusunu getirdi. Fakat konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, ortaya atılan iddiaların oldukça abartılı olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

“Sadece bir sandıkta sorun yaşandı”

“Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, olayı olabildiği kadar saf, şeffaf ve kontrol edilebilir hale getirdik. Sabahın 7’sinden, gecenin 1’ine kadar çalıştık. Hepimiz ciddi anlamda yorulduk ama değdi. Güzel bir demokrasi şöleni oldu. Bu esnada yorgunluktan kaynaklanan bazı kırtasiye hataları olmuş olabilir. Bunlar nedir? Sadece bir sandıkta sorun yaşandı. Sayım neticesinde seçmen sayısı ile geçerli oy sayısı arasında bir fark olduğuna dair bir durum tespitimiz oldu. Bununla ilgili de tutanağımızı aldık. Bir itiraz dilekçesi oluşturuldu. Ve İl Başkanlığına teslim edildi. Onlar da Genel Merkez’e gönderdiler.”

“Sonuçların değişeceğini düşünmüyoruz”

Uyanık, yaşanan sıkıntının yorgunluktan kaynaklı olabileceğini ve yapılan itirazlardan seçim sonuçlarını etkileyecek herhangi bir şey çıkacağını düşünmediklerini söyleyerek “Yaşanan o ‘fark’ sorunu tamamen günün yorgunluğuyla ilgili. İtirazlar edildi elbet ama seçimin sonucunu değiştirecek bir şey çıkacağını düşünmüyoruz. Sabah henüz daha hava kararmadan başladı arkadaşlar çalışmaya. Hem seçimde hem sayımda, elleri ayakları uyuştu. Çok uğraştılar. Hiçbirine haksızlık etmek istemem” şeklinde konuştu.

“Birilerinin hayal edemeyeceği şeyleri, biz yapıyoruz”

Uyanık, gerçekleştirilen temayül yoklamasının bir demokrasi şöleni olduğunu ve kimsenin hayal edemeyeceği demokratik adımları CHP olarak her zaman attıklarını ve atmaya da devam edeceklerini vurgulayarak “Biz cumartesi günü Cumhuriyet Halk Partisi olarak demokrasi anlamında yine oldukça ilerici bir adı attık. Birilerinin aklına dahi gelmeyeceği, düşünemeyeceği şeyleri biz parti olarak her zaman yapıyoruz. Tabii ki hiçbir şey sorunsuz ve mükemmel olmuyor. Ama önemli olan ortada bir kasıt var mı ona bakmak. Kasıt olmadığı sürece sorun yok. Bir şeyler manipüle edilmek istense çok daha farklı sonuçlar olurdu. Biz bu tip karalamalara aldırmadan yolumuza bakmak istiyoruz. Seçim iyidir, güzeldir. Demokrasi, farklılıkları sindirebilme meselesidir. Bundan sonra da önümüzde 31 Mart Yerel Seçimleri var. Tüm konsantrasyonumuzla buna hazırlanıyoruz.”

Esra Çanlı

 

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech