Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Biga Şehitliği Restore Edilecek

AK Parti İlçe Başkanı

AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Şahin, Biga Şehitliği’nin restorasyonu için ihale yapıldığını duyurarak “Şehitlerimizin mezarlarını gün yüzüne çıkarıp hak ettikleri saygıya kavuşmalarını sağlamak için gerekli adımları atmış bulunmaktayız” şeklinde konuştu.

AK Parti Biga İlçe Başkanı Ahmet Şahin, beraberinde İl Genel Meclisi Üyeleri, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Şehitlik Mahalle Başkanı’nın katılımıyla restorasyonu yapılacak Biga Şehitliği’ni ziyaret etti.

“Şehitlerimiz hak ettikleri saygıya kavuşmalı”

Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Şahin, şehitlerin hak ettikleri saygıya ulaşması için her türlü adımı attıklarını ve atacaklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

“Burada Çanakkale savaşlarında cephede yaralanarak Biga’da bulunan 1850 yataklı Harp hastanesinde sevk edilen ancak kurtarılamayarak şehit düşen askerimizin mezarları vardır. Yapılan son incelemeler neticesinde mevcut alanda birçok şehidimizin mezarının da varlığı tespit edilmiştir. Bu tespit neticesinde bu mezarları gün yüzüne çıkarıp hak ettikleri saygıya kavuşmalarını sağlamak için gerekli adımları atmış bulunmaktayız. Başta Grup başkanvekilimiz Bülent Turan ve Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’nun gerekli girişimleri, Tarihi Alan Başkanlığımız ve İl Özel İdaresi’nin katkılarıyla şehitliğimizin restorasyonu için ihale süreci hızlıca gerçekleştirilmiş olunup en kısa sürede gerekli restorasyon çalışmasına başlanacaktır. Toplamda 523000 TL’ye mal olacak restorasyon çalışmasıyla bugüne kadar saklı kalmış şehit mezarlarımız gün yüzüne çıkarılacağı gibi şehitliğimiz de yepyeni bir görünüme kavuşacaktır.”

Esra Çanlı

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech