Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

KİBİRLİ OLMAYIN

Son günlerde bizi yönetenlerin uyarılarının başında, kibirli olmamak geliyor. Bazı insanlar burnundan kıl aldırmaz. Yüksek dağları, tepeleri ben yarattım edasındadır. Bilhassa siyasetçilerin fazla böbürlenmemesi esastır. Hele vekil olanlar. Adı üzerinde vekil. Aslı millettir. Oralara millete hizmet etmek, milletin verdiği vekâletle, memlekete hizmet için gittiklerini unuturlar. Bakınız. Bizi yaradan Yüce Mevla bile, Kur’an-ı Keriminde bizlere hitap ederken ben dememiştir, biz demiştir. Mütevazı insan, Yüce Allahın en çok sevdiği kuludur. İçi dolu başaklar baş aşağı dururlar. İçi boş başakları ise, dik dururlar. Mütevazı insan içi dolu başak gibidir. Geçen gün, Çanakkale billboardlarından birinde, aday olan bir siyasetçinin reklamını gördük. On madde yazmış. Onunda da, Ben diye başlıyor. Yani, ekibi yok. Her şeyi yalnız başına yapacak. Oysaki atalarımız ne güzel söylemiş, “Şeyh uçmaz, müritleri uçurur.” 23 yıllık yöneticilik hayatımızda, hep ekip anlayışı içinde çalıştık. Bir elin nesi var, iki elin sesi var anlayışı ile hizmet ettik. Alt kademelerden geçerek, basamakları adım adım çıkarak idarecilik makamına ulaşanlar, alttaki zorlukları gördükleri için daha iyi bir idareci olmaktadırlar. Ancak, hak etmediği halde, torpille makama oturanlar, sırıtırlar. Bununla ilgili ne güzel bir Atasözümüz vardır; “Yüksek tepelerde yılana da, kuşa da rastlanır. Birisi sürünerek, diğeri ise uçarak çıkmıştır.”

ATASÖZLERİ

Alçak gönüllülükle ilgili atasözlerine bir göz atalım:

Çocuklarda alçakgönüllülük uyandırmak, dünyayı umut, iyilik ve güzellik tohumları ile doldurmaktır.

Alçakgönüllülük altından ya da kristalden yapılmış bir taç değildir. Alçak gönüllük kalbin ipliklerinden örülen ve ruhun yangınında dövülen bir taçtır.

Büyük bir insanın ölçüsü başkaları önünde küçük olma tevazudur.

Alçakgönüllülük bu muazzam dünyada ne kadar ve ne kadar küçük olduğunu fark ettiğin zamandır.

Düşmanlarınızı güçle fethetmeyin; bunun yerine onları sevgi ve alçakgönüllülük ile kazanın.

Küstahlık, damarlardaki iyiliği kirleten ve zihni sahte ve aptalca imgelerle kirleten bir zehirdir. Gurur kimin doğru olduğuna teşvik etmektir. Alçakgönüllülük, doğru olanı takip etmektir.

Çiçekler, büyük bir müzik ya da onlara odaklanmış bir sahne ışığı olmadan sessizce çiçek açarlar.

Ego, sadece güzelliğinizi engelleyen donuk bir aksesuardır. Onu uzağa fırlat. Asıl buna ihtiyacın olmayacak.

Egoist, yalnızca havuzdaki yansımasını görür. Nihayetinde kendi narsisizminde boğulacaktır.

Alçak gönüllü olmak diğer dostlarımıza hizmet etmektir.

Bir adamı ne nefret dolu yapar? Her şeyin merkezine kendini koyduğu ve çevresindekileri unuttuğu zaman.

Harika yeteneklere sahip olduğunuzda kendinize bir iyilik yapın ve onları başkalarına göstermek yerine onlara yardım etmek için kullanın.

Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech