Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kazdağları Ölüyor!

Çanakkaleli vatandaşlar Change.org üzerinden

Çanakkaleli vatandaşlar Change.org üzerinden başlattığı imza kampanyasıyla Kazdağları’nın sesi oluyor… 16 ayrı maden şirketine Kazdağları’nda arama yapmaları için verilen ruhsat ve izin kararına karşı çıkanlar, ‘Kazdağları Ölüyor!’ etiketliyle bu yaşananlara ‘dur!’ diyecek.

Balıkesir ve Çanakkale arasında yer alan ve hem bölgenin hem de ülkenin nefes kaynaklarının başında gelen Kazdağları, uzun süredir devam eden madenci istilası altında direniş gösteriyor… Pek çok duyarlı vatandaş ise bu noktada bir araya gelerek Change.org üzerinde imza kampanyası başlattı.

“Çanakkale uyandığında geç kalınmış olacak!”

‘Kazdağları ölüyor’ etiketiyle başlatılan kampanyada şu sözlere yer verildi:

“Kanayan yara defalarca gündeme getirildi. Çanakkale uyandığında çok geç kalınmış olacak! Kaz dağlarından tutun da merkeze su taşıyan on dakika mesafedeki Atikhisar barajına kadar 440 bin ton siyanürle 2,5 milyar ton kaya ve toprak işleyip altın arayacak yaklaşık 16 ayrı maden şirketi hizmetine sunulan Kanadalı menşeli şirkete ruhsat ve izin verildi. 34 ayrı noktada altın ve gümüş aranacak, sondajlar başladı bile. 11 ayrı yeni ocak açılması için de başvuru var. Feldspat madenleri de ayrı bir facia, merkez, ilçeler ve tarımsal ticaret açısından da 750 bin insan etkilenecek.”

“İnsanlık kaybetti”

“Bir kaç yıl sonra ne Çanakkale’nin doğallığı kalacak ne 10 milyon zeytin, kiraz, şeftali ve elma ağacı, ne sayısız hayvan türünün yaşam alanı ne Alpler’den sonra dünyadaki ikinci oksijen zenginliği ender bitki türleri ve ağaçları, ne tarım, ne Kaz dağları, ne de şeker gibi ayrı ayrı lezzet taşıyan suları olan yüzlerce köy ve merkezin pınarları… Çanakkaleli olarak utanıyorum herkes uyarılara ikaz ve eylemlere umarsız, sessiz ve duyarsız kaldı. Rant öne geçti. İnsanlık kaybetti…”

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech