Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

17dernekler.gov.tr ile iÅŸlemler daha kolay

Ä°l Sivil Toplumla Ä°liÅŸkiler

İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü, yaptığı duyuruyla dernek iş ve işlemlerinin kolaylaştırılması amacıyla kurulan www.17dernekler.gov.tr sitesi ile ilgili bilgiler verdi.

İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Derneklerde iş ve işlemler artık daha kolay. Genel kurul sonuç bildirimi, bütün dernek bildirimleri, adres değişiklikleri, proje bildirimi ve organlarda değişiklik bildirimleri dahil bütün işlemleri internet üzerinden www.17dernekler.gov.tr sitesinden yapabilecekler.

Derneklerin 2018 beyannamelerini Nisan ayı sonuna kadar vermeleri gerekmektedir. Bütün işlemlerde olduğu gibi derneklerimiz internet ortamında Beyannamelerini verebileceklerdir.

BilindiÄŸi üzere, derneklerin, gelir-gider iÅŸlemlerini ve diÄŸer bilgilerini içeren Dernek Beyannamesinin; 5253 sayılı Dernekler Kanunu’nun 19. maddesi ve Dernekler YönetmeliÄŸinin 84. maddesi uyarınca her yılın Nisan ayı sonuna kadar dernek ve birliklerin yönetim kurulu baÅŸkanları tarafından kullanıcı kodu, ÅŸifre ve parolalarıyla Dernekler Bilgi Sistemi (DERBÄ°S) üzerinden giriÅŸ yapılıp, internet ortamında doldurularak verilmesi gerekmektedir.

Åžubeler, Åžubat ayı sonuna kadar beyannamelerini Dernekler Bilgi Sistemi (DERBÄ°S) bildirim yapmaları ve onay iÅŸleminden sonra bir örneÄŸini baÄŸlı bulundukları dernek genel merkezine de vermeleri gerekmektedir. Åžifresi olmayan dernek baÅŸkanları, www.17dernekler.gov.tr web adresinden “DERBÄ°S kullanıcısı olmak istiyorum” linkinden dolduracakları baÅŸvuru formu ve bununla ilgili alınacak karar ile birlikte Ä°l Sivil Toplumla Ä°liÅŸkiler Müdürlüğü’nden DERBÄ°S kullanıcı ÅŸifrelerini alabilirler.

2018 yılı beyannameleri doldurulurken, 2017 yılı beyannamesiyle karşılaştırılarak, defter ve kayıt bazında doğru şekilde doldurulacak, derneklerin iktisadi gelir getirici, dükkân, işyeri ile yurt, pansiyon spor salonu vb gibi eklentilerine ilişkin bilgiler ve üye sayısı bilgileri de tam ve doğru bir şekilde bu forma işlenecektir. Ayrıca dernekle irtibat halinde kalabilmek için dernek başkanının yahut dernek ile ilgili bir yetkilinin cep telefon numarası da beyanname tesliminde sisteme kaydedilecektir. Doldurulan bu beyanname formunun doğruluğu da, yönetim kurulu tarafından karar altına alınacaktır.

2018 yılı beyannamelerini belirtilen süre içinde vermeyen dernek baÅŸkanları, Dernekler Kanunu’nun 32. maddesinin (l) bendine göre 01.01.2019 tarihinden itibaren 1294,00 TL. Ä°dari para cezasıyla; beyannameleri bilerek gerçeÄŸe aykırı olarak verenler ise, yine aynı yasanın (j) bendi hükmünce 100 günden az olmamak üzere adli para cezası ile cezalandırılacaktır.

Söz konusu para cezaları dernek baÅŸkanlarını ilgilendirdiÄŸinden, yönetim kurulu baÅŸkanlarının mutlak surette beyannamelerini zamanında vermeleri gerekmektedir. 2016 yılı beyanname doldurma rehberi  “www.17dernekler.gov.tr ” adresinden temin edilebilir. Bu beyannamenin bildirim süresi dernekler için 2019 yılı Nisan ayı sonu, ÅŸubeler için ise 2018 yılı Åžubat ayı sonuna kadardır” dedi.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech