Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Tarihin Kalbi ‘Troya Sergisi’nde Attı!

Vali Orhan Tavlı’nın katılımıyla, ÇTSO Çanakkale Evi’nde gerçekleştirilen ‘Troya Sergisi’ yoğun ilgi gördü. Sergide, 2018 yılı içinde Troya’yla ilgili yerel ve ulusal basında çıkan haberler sergilendi.

2018’in Troya yılı ilan edilmesi, şüphesiz Çanakkale’nin en büyük kazanımlarından biri oldu… Troya yılı kapsamında yerel ve ulusal pek çok gazete, Çanakkale’nin tarihi ve kültürel dokusuna yönelerek bu yönde haberler kaleme aldılar.

Troya Müzesi yoğun ilgi gördü

Geçtiğimiz günlerde İl Kültür Müdürü Kemal Dokuz’un da açıkladığı veriler, Troya Yılı’nın şehre katkılarını doğrular nitelikteydi. Öyle ki, Dokuz’un verilerine göre Troya Ören Yeri’nde son 10 yılın ziyaretçi rekoru kırıldı.

Hal böyle olunca hem yerel hem de ulusal basında Troya ile ilgili çıkan habeler, valiliğin başlattığı bir organizasyonla sergi haline getirildi. Troya ile ilgili birçok özel haber ve röportajın yer aldığı, Çanakkale Evi’nde gerçekleştirilen haber sergisinin açılışını ise Vali Orhan Tavlı Yaptı.

Tavlı, konuşmasına ilk olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başladı. Şehrin tanıtımında özellikle yerel basının etkilerini vurgulayan Tavlı “Çanakkale’mizin tanıtılmasında hem yerel hem de ulusal basının önemini büyüktür. 10 Ocak çalışan gazeteciler gününüzü kutluyor, sizleri sevgiyle selamlıyorum” şeklinde konuştu.

“Çanakkale, dünya kültür merkezlerinden biri oldu”

Konuşmasına Troya yılının önemine değinerek devam eden Tavlı şöyle konuştu: “Hükümetimiz, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte 2018 yılını Troya yılı ilan etti. Çanakkale’miz, böylelikle dünya kültür ve sanatında etkin rol oynayan çekim merkezilerinden biri haline geldi. Troya yılı, şehrimizi sadece uluslararası anlamda bir merkez haline getirmedi, birçok organizasyonun sanatsal faaliyetin de önünü açtı. İlimize ve ülkemize bereket getirdi.”

“Yerel basının Troya’ya katkısı çok büyük!”

Vali Tavlı, özellikle yerel basında çalışan gazetecilerin de Troya’nın tanıtımında etkin rol oynadığını ifade ederek “Troya Müzesi ile dünya arkeoloji camiası ve tüm insanlık, çok önemli bir kurum kazanmış oldu. Anadolu’nun kadim bir değeri olan Troya Antik Kentini, tüm dünyaya tanıtmak için yıl boyunca tanıtım çalışmaları yapıldı. Vatandaşlarımız, sporcularımız, sanatçılarımız, akademisyenlerimiz, özel sektör kuruluşlarımız ve özellikle de basının verdiği destek sayesinde, Çanakkale uluslararası işbirlikleri, bilim ve sanat etkinliklerinde dünyanın buluştuğu merkez haline geldi. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Tavlı gazetecileri onore etti…

Vali Orhan Tavlı, kürsü konuşmasının ardından ise Çanakkale’deki medya temsilcilerine plaket ve karanfil sunumunda bulundu. Her bir basın mensubunun tek tek elini sıkan ve her birine tebriklerini ileten Tavlı, toplu fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Vali Tavlı, GÜNDEM Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Güngör Yıldız’a da plaket takdim ederek, şehre habercilik anlamında kattığı değer ve çabadan dolayı kendisine teşekkürlerini iletti.

Plaket töreninin ardından kurdele kesimini gerçekleştiren Tavlı, ardından ise sergiyi gezerek haberler hakkındaki bilgilendirmeyi dinledi.

Tören, gazeteciler için hazırlanan kokteylle devam etti.

Esra Çanlı

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech