Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özgür Basın, Özgür Ülke!

Çanakkale’de protokol ve siyaset

Çanakkale’de protokol ve siyaset dünyasından pek çok önemli isim, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle mesaj yayınladı. Yayınlanan mesajların ortak paydası ise gazetecilerin özgür olduğu bir ülke temennisi oldu…

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, şehrin iş ev siyaset dünyasının ileri gelen isimleri tebrik mesajı yayınladı. Mesajlarda gazeteciler için iyi dileklerde bulunulurken hayatını kaybeden basın emekçileri ise unutulmadı.

İşte o mesajlardan bazıları:

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan: “Kamuoyunun eksiksiz, tarafsız, doğru bilgilendirilmesi ve vatandaşların haber alma hakkının korunmasının, demokrasinin işlerliği açısından hayati öneme sahip. Güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, görevlerini yaparken vefat eden basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyorum.”

Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu: “Mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle gece gündüz demeden çalışan tüm basın mensuplarımızın değerli basın çalışanlarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü tebrik ediyor, başarılar diliyorum.”

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek: “Gazetecilerimiz, işten atılma korkusu, hedef gösterilme, tehdit edilme kaygısı olmadan kalem tutabiliyorsa, o zaman Türkiye’de demokrasiden bahsedebileceğiz. Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı ve yaşamını kalemine, özgür düşünceye adamış gazetecilerimizi saygıyla anarken, basın mensuplarımızın hak ettikleri özgürlük ortamında mesleklerini icra edebilecekleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günlerini kutlamalarını dilerim.”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan: “Basının özgürlüğünü sözde değil özde yaşamak, gazetecilerimizin düşüncelerinden dolayı tutuklanmadığı bir ülke ve dünya yaratmak, parmaklıklar arkasında olan gazetecilerimize adalet sağlamak zorundayız. Doğru bildiğini söylemekten, yazmaktan çekinmeyenlerin cezaevine gönderilmediği, mesleğin onurunu zedeleyenlerin ödüllendirilmediği, hayatta ve ayakta kalma mücadelesinde taraf olmanın gerekmediği bir dünya düzeni için durmadan, yılmadan hep beraber çoğalarak mücadele vermek hepimizin boynunun borcudur. Tüm bu hislerimle, kıymetli gazetecimiz Metin Göktepe’yi saygı ve rahmetle bir kez daha anarken, Barışın ve Özgürlüklerin Kenti’nden 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde tüm basın emekçilerine insanca yaşamak ve çalışmak için tüm haklarını aldıkları, mesleklerini keyifle ve güvenle yaptıkları güzel günler dilerim. Çanakkale basınına uzun yıllar emek vermiş, mesleğe nice yeni neferler kazandırmış rahmetli Turhan Narler, Yaşar Türe, Süleyman Tokgöz, Cahit Yılmaz, Orhan Mutay ve Mustafa Sezek’i de sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.”

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen: “Bu sektöre emek veren, her sabah gazeteleri, haberleri masamıza kadar getiren tüm gazeteci dostlarımızın, basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ederim. Onurlu ve saygın mesleklerinde üstün başarılarının devamını diliyorum.”

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu: “Basının sorumluluklarını layıkıyla ifa edebilmesinin en önemli şartı, basın özgürlüğünün sağlanması ve korunmasıdır. Bugün gelişmiş demokrasileri incelediğimizde, basının bu toplumlarda oynadığı etkin ve güçlü rolü görebiliriz.”

Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar: “Dün olduğu gibi bugünde çalışan gazetecilerimizin yanlarında olduğumuzu bugün vesilesiyle bildirir, taleplerinin biran önce yerine getirilmesini diler, tüm zorluklara rağmen görevini özveri içinde yerine getiren değerli gazetecilerimizin gününü kutlar, meslek hayatlarında mutluluk, sağlık ve başarılar dilerim”

Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş: “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü en içten dileklerimle kutlar, meslek hayatınızda üstün başarılar dilerim.”

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech