Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kasabalara Paletli Ambulans Hizmeti

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü,

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü, olumsuz hava koşullarında kasaba ve köylerde gerçekleşen acil vakalara paletli ambulansla müdahale edildiğini açıkladı. Açıklamada “Böylece hastanelerimize vaka nakli güvenli şekilde sağlanıyor” denildi.

Çanakkale’nin özellikle yüksek kesimlerinde bulunan köy ve kasaba yollarının, yoğun kar yağışıyla kapanması ulaşımı aksatıyor. Pek çok vatandaş araçlarıyla yolda kalırken özellikle acil durumlarda sıkıntının boyutu büyüyor.

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü ise bu bağlamda yaptığı açıklamada, acil sağlık hizmeti istasyonu ekiplerinin kullandığı yöntemden bahsetti. Ulaşımın zorlaştığı köy ve kasabalardaki acil vakalara, paletli ambulanslarla müdahale edildiği ve böylece nakillerin güvenle gerçekleştiği belirtilen açıklamada şöyle dendi:

“Olumsuz hava şartlarında ulaşımı güçleşen köy ve kasabalardan gelen vakalara, 112 ASHİ Ekiplerimiz sağlık yardımı götürmeye devam ediyor. Paletli ambulanslarla hızlı bir şekilde hastamıza ulaşarak hizmet sunmaktadır. Hastanelerimize vaka naklini güvenli şekilde sağlamaktadır.

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech