Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Troya’da Ziyaretçi Rekoru Kırıldı!”

Çanakkale İl Kültür ve

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, basın mensuplarını makamında ağırlayarak bilgilendirmelerde bulundu. Dokuz, açıklamasında “Troya ören yerinde 2018 yılında tüm zamanların ziyaretçi rekoru kırıldı” sözlerini kullandı.

Gazetecileri makamında ağırlayan Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, şehrin ören yerlerine 2018 yılında gelen ziyaretçilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Dokuz, Troya ören yerinde tüm zamanların ziyaretçi rekoru kırıldığını söyleyerek şöyle konuştu:

“2019 için çok daha umutluyuz!”

“2018 Troya yılı sona erdi. Geçtiğimiz bu yıl, Çanakkale için turizm anlamında çok bereketli, çok güzel bir yıl oldu. 2019’a ise daha umutlu girdik. Ve içinde bulunduğumuz bu yılın, turizm anlamında, her anlamda, daha hayırlı, daha bereketli bir yıl olacağını söyleyebiliriz. İstatistiki veriler de bunu ifade ediyor.”

“Ören yerlerinde rekor kırıldı”

Dokuz, açıklamasında 2018 yılının Troya açısından önemine değinerek “Troya Ören yerinde 2018’de toplam 531 bin 530 kişiyle tüm zamanların rekoru kırıldı. İkinci en fazla ziyaret edilen noktamız ise 151 bin 20 kişi ile Asos ören yerimiz oldu. Ayvacık Gülpınar’da 3. olarak ziyaret alan noktamız da Apollon ören yerimiz oldu. Orasını da 9 bin 752 kişi ziyaret etmiş.”

“Troya Müzemizi 11 bin 47 kişi ziyaret etti”

Müdür Dokuz açıklamasına şöyle devam etti: “Yeni yapılan Troya müzemiz de Troya yılının en önemli projesiydi. 20 Ekimden 31 Aralık’a kadar orayı da 11 bin 47 kişi ziyaret etmiş. 2 aya aşkın bir zaman için bu oldukça iyi bir rakam.”

“Tüm vatandaşlarımıza Müze Kart’ı tavsiye ediyorum”

Açıklamalarında müzelerin giriş fiyatlarına da değinen Dokuz, vatandaşlara Müze Kart kullanmalarını tavsiye ederek “Troya Müzemize giriş fiyatımız 35 lira. Asos’a 15 lira, Apollon ise 6 lira. Bununla birlikte öğretmenlere müze ve ören yerleri ücretsiz olmaya başladı. Yetişkinlere müze kartımız var. Girişlerde çok önemli bir kolaylık sağlıyor bu kart. Türkiye’nin İl Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerlerinde kullanılabiliyor. Herkese bu karttan tavsiye ediyorum” dedi.

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech