Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kepez’de siyaset borsası

Türkiye’nin ilçe olmaya aday

Türkiye’nin ilçe olmaya aday en büyük beldesi olan Kepez’de siyaset borsaya çıktı. Netleşen ve netleşmeye başlayan Belediye Başkan Adayları arasında yarış oldukça hızlı geçecek gibi gözüküyor. Ak Parti kendi içerisindeki sorunları hızla çözmeye çalışırken, İYİ Parti adayı Gökhan Bayram her geçen gün oy potansiyelini arttırıyor. CHP’deki bölünmeler Kepez’i zora sokacakken, Kepez’de seçim yarışı bu sefer hızlı geçeceğe benziyor.

Çanakkale’nin merkeze en yakın Beldesi olan Kepez’de 31 Mart yerel seçimleri öncesinde seçim çalışmaları hızlandı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Başkan adayı sandıktan çıkan sonuçlara göre Birol Arslan oldu. Üye çoğunluğuyla sandıktan lider olarak çıkan Arslan’ın, Kepez’de Belediye Meclis üyeleri için sandık kurulmasına sıcak bakmadığı öne sürüldü. CHP içerisindeki bölünmeler neticesinde Kepez’de İYİ Parti’ye kayan oylar yabana atılmayacak kadar fazlalaştı.

“Altınok’un ismi ön planda”

Öte yandan Ak Parti’de Belde Başkanlığı görevi yürüten genç bir isim olan Alper Altınok, Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Ak Parti henüz resmi Belediye Başkan Adaylarını açıklamasa da, Kepez’de öne çıkan en etkili ismin Alper Altınok olduğu düşünülüyor. Kendi içerisindeki sorunları çözmeye çalışan Ak Parti’de seçim maratonu için hazırlıklar kısa bir süre içerisinde başlayacak. Ak Parti Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde hazırlık döneminde…

“CHP’den Gökhan Bayram’a destek”

Kepez için öne çıkan bir diğer isim olan Gökhan Bayram İYİ Parti’nin Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. Bayram ismi açıklandığı günden itibaren, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde ve çok sayıda Kepez’liden destek mesajları birbiri ardına geldi. Kepez’de heyecan yaratan bir isim olarak son dönemlerde öne çıkan Gökhan Bayram ismi ise Beldede siyaset yarışını kızıştırdı. Kepez’de CHP içindeki bölünmelerden rahatsızlık duyan vatandaşlarında seçimde Gökhan Bayramı destekleyecekleri dillendirildi.

“CHP’de bu sefer sandık yok”

Partilerin 31 Mart hazırlıkları sürerken, demokratik süreçler sonucunda adaylarını belirleyen Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kepez’de, Belediye Meclis üyeleri için neden sandık koymadığı ise merak konusu oldu.

Konuyla ilgili CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve Kepez CHP Belde Başkanı Gülümser Ölmez’e, Kepez’de Belediye Meclis üyeleri nasıl belirlenecek diye sorduk…

“Kepez Örgütünün temayül talebi yok”

CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, “Cumhuriyet Halk Partisi Kepez Belediye Meclisi için bize Belde örgütünden her hangi bir temayül yoklaması talebi yok. CHP Kepez Belde örgütü kendi içerisinde kendi dinamikleri ile toplantısını tamamladı. Aday adayları ile bir araya gelindi. Bize bu taleplerini iletecekler ve bu konu netliğe kavuşacak. Bizde kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

“Sandık talebi gelmedi, kararı verdik”

CHP Kepez Belde Başkanı Gülümser Ölmez, “Kepez’de Meclis üyelerinin hepsiyle birlikte toplantı yapıldı. Yapılan toplantıya 15 Meclis üyesinin hepsi katıldı. Kesinlikle temayül yoklaması kararının yönetim tarafından belirlenmesi öngörüldü. Bize sandık talebi gelmedi. Bizde kararı aldık ve Merkez İlçe Başkanlığı’na bildirdik” değerlendirmesinde bulundu.

Gökhan Bayram: “Etkili bir meclis için çalışıyoruz”

Belediye Meclis Üyelikleri ile ilgili İYİ Parti Kepez Belediye Başkan Adayı Gökhan Bayram, “İYİ Parti olarak etkili bir Belediye Meclis üye listesi hazırlıyoruz” vurgusunda bulundu.

“İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi adayları kadın-erkek dengesinde ve genç ağırlıklı olacak”

İYİ Parti Kepez Belediye Başkan Adayı Gökhan Bayram, “İYİ Parti Belediye Meclis üyeliği konusunda parti içinde görüşmeler halen daha devam ediyor. Biz mahallelere dağılmış, her mahalleden bir temsilcinin olduğu dengeli bir şekilde temsilcilerin olduğu, özellikle eğitim ve belediyecilik hizmetlerinde katkı sunabilecek isimlerin olduğu, kitlesel anlamda geniş kitlelere hitap edebilecek isimler üzerinde duruyoruz. Çıkaracağımız listede kadın ve erkek dengesine, genç oranına özellikle dikkat ediyoruz. Birkaç hafta sonra törenle ilan edeceğimiz Belediye Meclis üyeleri listemizi Kepez’de herkes tarafından tasvip görecek diye düşünüyoruz.

“Üçüncü girmiş olduğumuz yarışta şu anda birinciyiz!”

Kepez’de geçen her zaman bize yönelik ilgiyi arttırıyor. Kepez’deki yarış Ak Parti ve İYİ Parti arasında geçecek. Bunun ispatı özellikle Şubat ve Mart ayının başında yapılacak her türlü sağlıklı ve bilimsel ankette ortaya çıkacak. Üçüncü sırada girmiş olduğumuz bu seçim yarışında biz şu anda baştayız. İnsanların ifadeleri, bu konudaki gönüllü çalışmaları, bizimle görüş alışverişinde bulunmaları bizim kitlemizi büyütmektedir” açıklamasında bulundu.

Bayram aynı zamanda CHP’den isimlerinde kendisini desteklediğini belirtti.

“Kepez’de hatlar gerilmek üzere”

Kepez’de 31 Mart’ta gerçekleşecek olan seçimde sandıktan kimin çıkacağı geçen zaman içerisinde daha da merak edilir bir hale geldi. Kepez’de hatlar gerilmek üzere…

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech